Odbijena kandidatura Marijana Bitange

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Sudac Marijan Bitanga

Marijan Bitanga, jedini kandidat za predsjednika Županijskog suda u Zadru nakon razgovora koji su s njim obavili članovi Državnog sudbenog vijeća na jučer najavljenoj 42. sjednici, nije imenovan na tu funkciju. Koji je konkretan razlog za odbijanje njegove kandidature nije poznato, jer nitko iz DSV-a nije želio takvu odluku komentirati, a Bitanga se nije javljao na telefon.

- Jednoglasnom odlukom Državnog sudbenog vijeća oglas za slobodno mjesto predsjednika Županijskog suda u Zadru će se ponoviti - kratko je tek prokomentirala tajnica DSV-a Dijana Rožić Frlan odluku jedanaesteročlanog Vijeća po završetku jučerašnje sjednice.

Podsjetimo, Bitanga je jučer drugi put pozvan na razgovor vezan uz natječaj za to radno mjesto. Prvi razgovor s članovima Vijeća obavio je još 1. ožujka ove godine, no tada je donesena odluka kako će se prije konačne odluke o imenovanju prikupiti još neka dokumentacija. Isti dan u medijima se oglasio odvjetnik Jadranko Črnko sasuvši niz kritika i optužbi na Bitangin račun, a kako neslužbeno doznajemo, na adresu DSV-a tih je dana pristigla i anonimna predstavka slična sadržaja.

- Pretpostavljam kako ti napisi imaju veze s odlukom o jednomjesečnoj odgodi koju je donijelo Državno sudbeno vijeće, no odgovorno tvrdim kako su sve to obične gluposti i bedastoće. Sve ono na što se poziva odvjetnik Jadranko Črnko odavno je već pravomoćno riješeno na način da su te optužbe odbačene - rekao je tada za naš list Marijan Bitanga dodajući kako se nada da će sve biti u redu i da svoj posao obavlja korektno.

Nešto više od dva mjeseca članovima Vijeća trebalo je da prikupe i provjere dokumentaciju, nakon čega je uslijedilo odbijanje Bitangine kandidature. Do okončanja pravne procedure i imenovanja novog predsjednika u vrućoj fotelji sjedit će sudac Vladimir Mikolčević koji je 1. siječnja 2012. odlukom DSV-a imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika budući da je Bitangi istekao mandat.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Bravo DSV! Ispravna odluka da se grobar zadarskog pravosuđa zaustavi u daljnjem napredovanju. Šteta je samo što će Bitanga i ostali zadarski sudački kukolj nastaviti sa svojim krivokletništvom i neće odgovarati za njega. Šteta je da se DSV meće pozabaviti stanjem u zadarskom pravosuđu i prijavama protiv zadarskih sudaca koje su bivši sazivi DSV-a odbili, jer bi tada taj zadarski sudački kukolj konačno bio odstranjem.
Slika korisnika glas istine
Može li uredništvo objasniti zašto s naslovnice nestaju članci kao što ovaj, a ostaju manje bitne, za građanstvo često nezanimljive informacije.
Slika korisnika glas istine
Naime niz potpuno marginalnih vijesti ostaje na naslovnici, a ovako bitna informacija se uklanja, tako da recimo oni koji rade prije podne, ili do kasno popodne nemaju prilike pročitati ovu važnu informaciju. Ovakva uređivačka politika je dobro za Marijana Bitangu, i njemu slične, a loša za čitateljstvo i novinarsku profesiju koja je i onako prodala svoj obraz za judine škude!
Slika korisnika huligan
Samo prezime sve govori