Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Frane Vučetić: Na Viru ima više od 700 fiktivnih glasača

11.05.2021. 08:26


Jučer je ispred PU zadarske na Putu Murvice održana konferencija za medije u organizaciji udruge Vir bez podjele koju je predvodio predsjednik udruge Frane Vučetić. Vučetić je na konferenciji želio, kako je rekao, ukazati na probleme fiktivnih birača na otoku Viru.
Naime, kako tvrde u ovoj udruzi, na otoku Viru postoji više od 700 fiktivnih birača, odnosno osoba koji na otoku imaju prebivalište, a na otoku uopće ne žive. Iz Udruge su naveli kako su o tome obavijestili i PU zadarsku, ali kako kažu, ništa se još nije poduzelo.
– Prije tri tjedna smo policiji predali sva saznanja. Oni su proveli izvide, ali ništa konkretno nisu poduzeli, pa smo tako u tri tjedna imali priliv od novih 150 osoba koje su se lažno prijavile da prebivaju na Viru, a najčešće su prijavljeni da prebivaju u objektima u vlasništvu zaposlenika Općine i trgovačkih društava, kazao je Frane Vučetić.
Vučetića su podržali i Šime Vučetić, predsjednik SDP-a na Viru te Mario Vrselja predsjednik HSP u općini Vir koji su se složili da osobu koja će voditi Općinu Vir ne bi smjele birati osobe koje na Viru ni ne žive.
Na tvrdnje iznesene na presici Udruge Vir bez podjela, reagirali su kandidat za načelnika Općine Vir Marino Radović i nositelj liste za Općinsko vijeće Vira Antonio Vučetić. Oni u svome priopćenju, među ostalim, navode: »Lažna prijavljivanja birača i kandidata upravo je praksa virske oporbe koja je očito postala senilna u posljednje vrijeme pa je zaboravila da je upravo njihov kandidat za načelnika 2013. godine bio današnji kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić, osoba koja nikad nije živjela na Viru. Istu stvar, ta ista oporba ponavlja 2017. godine kada ističu kandidata za načelnika Igora Vučetića koji u isto vrijeme ne živi na Viru«, ističu Marino Radović i Antonio Vučetić, te navode da je »vrhunac performansa ispred Policijske uprave zadarske, upravo član oporbe i kandidat za načelnika SDP-a Šime Vučetić koji uopće, niti danas, ne živi na Viru«, navodi se u reakciji na presicu udruge Vir bez podjela.