Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bibinjski svatovi kao iz bajke

11.06.2018. 19:05
Bibinjski svatovi kao iz bajke


Gloria Kero iz Bibinja i Romeo Torbarina iz Sukošana vjenčali su se u bibinjskoj crkvi sv. Roka u Staron selu. Vjenčao ih je don Zdenko Milić, župnik. Kumovi su bili Margarita Šindija i Dean Korolija.
Svatovi će biti upamćeni po kočiji iz Kaštel Kambelovca s kojom se mladoženja Romeo iz Sukošana vozio oko četiri kilometara da bi u Bibinjama isprosio nevjestu Gloriju. Bilo je to iznenađenje kao iz neke prelijepe bajke, Gloria je bila poput Pepeljuge po koju je princ došao u kočiji što je izazvalo oduševljenje svatova, mještana i prolaznika.
– Ovo je bila istinska bajka koja je svjedočila ljubavi dvoje mladih ljudi. Mladenci su blistali, njihova lica bila su ozarena srećom i ljubavlju. Sve je izgledalo predivno, spektakularno, rekla nam je Leona koja je bila na svadbi.
Nakon zakuske i pjesme mladenci su se u kočiji zajedno s kumovima u svatovskoj koloni uputili u crkvu sv. Roka gdje su u svom najsretnijem danu izrekli svoje zavjete vječne ljubavi. Potom su se uputili na svadbenu svečanost u jednu od zadarskih vjenčanih sala.