Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Petar Miočić novi predsjednik Općinskog vijeća Ražanca

11.06.2021. 10:00


Petar Miočić (HDZ) je novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Ražanac. Tako su na konstituirajućoj sjednici održanoj u Knjižnici Jurja Barakovića rezultatom osam za i tri suzdržana glasova odlučili vijećnici. Žena uopće nema u OV-u, svi su muškarci. Broji 13 vijećnika, opravdano su bili odsutni HDZ-ovac Nikola Miletić iz Rtine i nezavisni Ante Miočić.
– Zavalio bih vam se na izboru ove časne, ali odgovorne dužnosti. Nastojat ću da ova vijećnica bude mjesto tolerancije i međusobnog uvažavanja. Želim svima uspješan rad sljedeće četiri godine i da naše rasprave budu demokratične i konstruktive te plodonosne za naše općinske žitelje koji su nas birali i koje predstavljamo, kazao je Petar Miočić.
Obojica dopredsjednika Vijeća su također iz redova vladajućeg HDZ-a, Lovre Marelić i Nikola Rudela. Naime, vijećnici kandidacijske liste grupa birača nositelja Nikole Miletića, bivšeg načelnika, za drugog potpredsjednika su predložili bivšeg donačelnika Marija Dundovića, ali taj prijedlog HDZ-ovi vijećnici nisu prihvatili.


Realizirati projekte
HDZ je nakon osam godina opet na vlasti u Općini Ražanac, uvjerljivom pobjedom na lokalnim izborima osvojio je osam od 13 vijećničkih mandata i apsolutnu većinu u Općinskom vijeću, dok je načelnik Damir Jordan, do prije pet godina općinski pročelnik.
– Velika hvala svim općinskim žiteljima koji su izašli na birališta i glasovali za HDZ-e, ali i za druge kandidacijske liste i kandidate. Dužnost načelnika ću obnašati odgovorno i časno. Velika je odgovornost pred svima nama, ali iskreno se veselim radu kroz koji ćemo pokušati realizirati sve projekte i rješavati sve probleme, ponajprije teško financijsko stanje u našoj općini o čemu ćemo donijeti odluke već uskoro, na prvoj radnoj sjednici, poručio je Damir Jordan.


Teška financijska situacija
– Usprkos teškoj financijskoj situaciji u našoj općini širite optimizam za bolju i uspješniju našu općinu. Siguran sam kako ćemo zajedno marljivim radom i dalje skrbiti za svakog našeg mještana i svako naselje ravnomjerno. Vjerujem kako će se voditi konkretni razgovori s idejama za napredak našega kraja. U tome očekujem doprinos svakog vijećnika s vjerom u bolju sutrašnjicu općine Ražanac, zaključio je Damir Jordan.
Kako je izabrani načelnik Jordan i nositelj HDZ-ove kandidacijske liste umjesto njega je vijećnik Nikola Miletić iz Rtine, vijećnik i u prošlom sazivu OV-a.
Konstituiranje Općinskog vijeća vodila je Anita Krpina, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela. U radu sjednice sudjelovao je i pravnik Hrvoje Benić, dok je zapisnik vodila administrativna tajnica Vanda Kovačević.




Općinsko vijeće
Petar Miočić, Branko Dundović, Lovre Marelić, Ante Ivanac, Stipe Pržić, Nikola Rudela, Pere Zubčić, Nikola Miletić iz Rtine (svi HDZ), Nikola Miletić iz Ražanca, Mario Dundović, Ante Miočić, Edmond Miletić (svi grupa birača nositelja Nikole Miletića), Jure Matak (HSP).