Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Asfaltiranje čim se riješi kanalizacija

Autor: Ida Štulić

10.07.2008. 22:00
Asfaltiranje čim se riješi kanalizacija

Foto: Vedran SITNICA



Neasfaltirane i neuređene ceste u sezoni nisu problem samo turistima već i našim sugrađanima koji se na predjelu Belafuže (MO Brodarica), kako sami kažu, guše u prašini. Naime, riječ je o neasfaltiranom djelu Ulice hrvatskih književnika i dio koji se spaja sa Ulicom Franje Kuhača. Jednog od stanara tog djela zanima koliko je još takvih slučajeva u centru grada premda se na neke od asfaltiranih djelova stavljaju i novi slojevi dok se drugi pak ne vide od prašine. Glasogovornica grada Zadra, Ivana Dadić izjavila je kako Komunalni odjel čeka rješavanje kanalizacije na tom dijelu što je u planu uskoro. Naime, asfaltiranje u sadašnjem stanju ugrozilo bi okolne kuće, odnosno odvodilo bi oborinsku vodu prema kućama te bi ista izbijala u njihovim vrtovima.
– Upoznati smo sa činjenicom da se radi o malom zahvatu dužine oko 100 do 150 metara. Ono niti financijski ne predstavlja nikakav problem. Čim se riješi kanalizacija i asfaltiranje će biti izvedeno, rekla je glasogovornica Dadić.
Datum izvođenja radova još nije poznat, a stanari se iskreno nadaju da će u skoroj budućnosti imati kulturan prilaz svojim domovima.