Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Časne sestre skupile 75 potpisa za dr. Šimića

Autor: Z L

10.07.2008. 22:00
Časne sestre skupile 75 potpisa za dr. Šimića


Časna sestra Bernardina Maslać, članica riječke Družbe sestara Presvetog Srca Isusova te odgojiteljica i ravnateljica Dječjeg vrtića “Nazaret” pri drenovskom samostanu ove Družbe, pokrenula je peticiju podrške za dr. Ognjena Šimića i njegovu obitelj, zajedno s nekolicinom Šimićevih nekadašnjih pacijenata i njihovim obiteljima te s njegovim prijateljima.
Peticija se potpisuje pred Dječjim vrtićem “Nazaret”, u četiri je dana skupljeno 75 potpisa, a kada potpisivanje završi, časna će ju uručiti Šimićevoj obitelji. Pitali smo s. Maslać – prijateljski i kumstvom vezanu s obitelji Šimić – u kojem je smislu ta potpora, kako ju je nazvala “humanitarna peticija”, kojoj je dala moto “Čovjek prije i iznad svega”?
– Dr. Šimić je teško bolestan, a nakon što se nedavno vratio iz bolnice posjetila sam njega i njegovu obitelj. Uvidjela sam da i on i njegova obitelj teško pate zbog situacije u kojoj su se našli, obitelj posebno zbog medijske eksponiranosti. Željela sam im ljudski, prijateljski, humano pomoći – dati im podršku, da vide da je netko uz njih i dok prolaze tako teško razdoblje, dok sud ne donese svoje zaključke.
Zato je ovo peticija podrške obitelji Šimić. Ni ja niti ljudi koji su dali potpis podrške ne možemo vjerovati da bi dr. Šimić učinio ono za što ga se tereti jer i ti potpisnici su bili njegovi pacijenti. Osuđujem svako mito i ne vjerujem da bi dr. Šimić nekoga uvjetovao da mu plaća kako bi dobio zdravstvenu pomoć, tumači časna Maslać svoju motivaciju.