Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pakoška manifestacija oživjela recepture iz bakine kužine

11.07.2018. 14:55
Pakoška manifestacija oživjela recepture iz bakine kužine


U organizaciji Turističke zajednice općine Pakoštane na dupkom punoj pakoškoj rivi, proteklih dana održana je nova gastro manifestacija pod nazivom "S okusom mora i zrnom soli". Sva su se jela spravljala, miješala, kuhala i pekla na licu mjesta, a slika je putem društvenih mreža obišla svijet.
– Kako i naziv govori, pakoške domaćice potrudile su se pripremiti i posjetiteljima predstaviti izvorne domaće recepture jela iz morskih dubina s okusom soli, kazala je Danijela Vulin, direktorica Turističkog ureda TZO Pakoštane.
Gosti su imali prigodu po simboličnim cijenama degustirati jela iz bakine i prabakine kužine: dagnje na buzaru, kozice i školjke na buzaru, brudet od srdela i inćuna s pulom ili palentom, pašta s plodovima mora, crni rižoto, savur od plave ribe, pržene girice-gavuni, slani fileti srdela i inćuna, volci s tjesteninom, salata od hobotnice, bruskete s motarom, inćunima i sušenim pamidorima, pula ili palenta na žaru, sušena hobotnica i drugo.
Najmlađi su svoje zadovoljstvo pronašli u kreativnim radionicama s temom mora, a oni stariji uživali su u spletu morskih okusa uz dalmatinsku pjesmu klape Mediteran.
Sljedeće priredbe koja nas u srpnju očekuju na području Općine Pakoštane su: "Zapivajmo i zabalajmo – folklor" i Školjing" (12. srpnja), "Materine užance" (18. srpnja), "Dalmacijo lipa" (17. srpnja), "Koncert na otočiću sv. Juština" (19. srpnja), "Fešta od pamidora" (22. srpnja), "Ples pod zvijezdama" (25. srpnja), "Pusti da ti leut svira – klapa Kaša iz Dubrovnika" (27. srpnja), "Zapivajmo i zabalajmo – folklor" (29. srpnja) i Dan općine Pakoštane (31. srpnja).
Etno-gastro manifestacija "Dragarske bumbete" u Dragama je na rasporedu 16. i 26. srpnja.