Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Marcelu Marić očekuju kvalifikacije na 3 m

10.08.2016. 22:00
Marcelu Marić očekuju kvalifikacije na 3 m


Marcela u Riju nastupa u konkurenciji u kojoj su sve najbolje svjetske skakačice. Već je to velika stvar i naći se u takvom društvu doista mogu samo odabrani – kaže Marko Sutlović, Marcelin trener
Kako god završio bit će to povijesni dan za Marcelu Marić i hrvatsko skakanje u vodu. Prvi put Hrvatska će se predstaviti u ovom sportu na Olimpijskim igrama budući da će Marić nastupiti u kvalifikacijama na 3 m. U borbu za polufinale, odnosno plasman među 18 najboljih krenut će 29 skakačica.
– Ako odradi sve kako treba Marcela se može nadati polufinalu. Kada je na Svjetskom kupu u veljači skakala onako kako najbolje može bila je između 15. i 18. mjesta. Uspije li takva izdanja ponoviti i u Riju nema razloga da je ne vidimo u polufinalu – kaže Marko Sutlović, dugogodišnji Marcelin trener u KSV Zadar. Svaka djevojka imat će pet skokova u kojima za one koji žele nastaviti natjecanje nema mjesta ni za najmanju pogrešku.
– Marcela u Riju nastupa u konkurenciji u kojoj su sve najbolje svjetske skakačice. Već je to velika stvar i naći se u takvom društvu doista mogu samo odabrani. Sve što bi bilo više od toga možemo smatrati dodatnim bonusom koji je Marcela zaslužila svojim radom.
Iza Zadranke, koja je posljednjih godinu dana na studiju u SAD-u (Miami), brojna su velika međunarodna natjecanja u kojima je ostvarivala zapažene rezultate.
– Ništa se od toga ne može usporediti s olimpijskim igrama i zato bez obzira hoće li uči u polufinale i koje će mjesto na kraju zauzeti, ovo je sigurno najveći trenutak u njenoj karijeri. Možemo biti ponosni na to što imamo Zadranku na tako velikom natjecanju.
Letvica je u ovom sportu toliko visoko podignuta da i pogrešan “treptaj oka” ruši snove o željenom plasmanu.
– Marceli želim pet skokova bez kiksa, ali najviše to da uživa u ovom trenutku. Uzbuđenje će sigurno biti veliko, ali ne sumnjam da će izvući najbolje od sebe.
Kina dominira u ovom sportu kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.
– Njihov je cilj bio uzeti maksimalnih osam zlata. To im neće uspjeti jer im je jedno zlato za sada pobjeglo, ali svejedno Kina je velesila u skokovima u vodu. Tako su Kineskinje i na 3 m velike favoritkinje – podvukao je Sutlović.
Kvalifikacije će početi u petak u 20.30 sati po hrvatskom vremenu, a očekuje se da će se HRT izravno uključivati kada Zadranka bude na skakaonici.