Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZADARSKA LASSIE Kujica Naomi nestala iz udomiteljskog doma, pa se 19. dan pojavila pred azilom

11.08.2020. 08:54


Administratori Facebook stranice Zadarskog azila podijelili su jednu dirljivu, ali sretnu priču. Naime, njihova im se štićenica, crna kujica imena Naomi, vratila nakon što je udomljena, a za pronalazak puta iz udomiteljskog doma do azila, trebalo joj je 19 dana.
– Danas, 19. dan nakon što je Naomi nestala iz doma gdje je bila udomljena, pojavila nam se ispred vrata azila. Sjela je i čekala da joj otvorimo. Danas mi je život opalio šamar preko cijelog obraza, jer sam jednim dijelom odustala u sebi i pomislila najgore. Punih 19 dana Naomi je tražila put prema svom jedinom i pravom domu za koji ona zna – azil, napisala je administratorica stranice te zaključila kako je upravo azil mjesto gdje se njihova Naomi osjeća najsigurnijom i najvoljenijom na svijetu, koliko god to nekima zvučalo nevjerojatno.
– S drugog kraja grada ona je uspjela pronaći put do nas. Onaj trenutak kad smo ju ugledali, to vam nažalost prepričati ne mogu. To su emocije neke druge dimenzije, neke za koje riječi još nisu izmislili. Za nekog je ona samo još jedan običan crni pas, a nama je ona naše azilsko dijete o kojem brinemo već punih pet godina, u dirljivoj objavi napisala je administratorica te završila riječima dobrodošlice miljenici Naomi: »Večeras spavaj mirno curo naša. Sad si kući!«
Povratak pet godina stare kujuice u azil, najbolji je dokaz brige, skrbi i ljubavi koju je tamo imala i koju su joj vrijedne volonterke pružile.