Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

ŠC Višnjik spreman za EP

11.08.2021. 07:44


U Dvorani Krešimira Ćosića, održat će natjecanje u skupini C na Europskom prvenstvu za odbojkašice. Igrat će se od 19. do 26. kolovoza, poslije čega će se četiri reprezentacije (od šest) plasirati u osminu finala u Beogradu. Dvorana u kojoj su hrvatske odbojkašice već imale niz treninga i pripremnih utakmica s Argentinom, potpuno je spremna za predstojeći turnir. Sve utakmice igrat će se u glavnoj dvorani, a reprezentacije će se koristiti i dvjema pomoćnim dvoranama. Kako je objavio Hrvatski odbojkaški savez, odlukom Državnoga stožera Civilne zaštite na turniru neće biti gledatelja. Međunarodna odbojkaška federacija i Hrvatski odbojkaški savez uskoro će objaviti na kojim će platformama biti dostupni prijenosi. Natjecanje u C skupini bit će otvoreno 19. kolovoza utakmicom Hrvatska – Švicarska (17 sati), a hrvatska reprezentacija igrat će još protiv Bjelorusije (21. kolovoza u 17), Slovačke (22. kolovoza u 17), Mađarske (24. kolovoza u 17), te Italije (25. kolovoza u 21), dok će turnir biti zatvoren utakmicom Italija – Švicarska (26. kolovoza u 20).
Naše su reprezentativke u četiri prijateljske utakmice, koje su s domaćom reprezentacijom odigrale u rumunjskom Cluju, pokazale da su dobro pripremljene za EP. Hrvatska je u prvom i trećem susretu odnijela pobjede rezultatima (4:0) i (3:2) dok je u drugom i četvrtom susretu slavila Rumunjska rezultatima (4:0) i (3:1). Po povratku iz Rumunjske srednja blokerica Beta Dumančić iznijela je svoje dojmove:
– Utakmice su pokazale su naše kvalitete, ali i neke mane na kojima moramo poraditi prije početka Europskog prvenstva. Iz susreta s jakom ekipom Rumunjske možemo izvući puno dobrih stvari. Trebamo još doraditi neke sitnice u našoj igri za koje nam je dovoljno nekoliko treninga. Cijela ekipa iznimno je motivirana i nestrpljivo iščekujemo početak EP-a.
Lucija Mlinar koja igra na poziciji primačice-pucačice, dodala je:
– Osim četiri prijateljske utakmice u Rumunjskoj smo odradile i nekoliko vrlo kvalitetnih treninga. Smatram da nam je ovo bila odlična priprema za sve ono što nas očekuje na Europskom prvenstvu. Ti su nam susreti puno pomogli i dosta smo toga naučile iz njih. Fokus je bio na načinu igranja, kako bi trebale izgledati i što nam je cilj na Europskom prvenstvu stoga silno motivirane jedva čekamo da natjecanje započne.