Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Potpora i Poličniku za zonu Murvica jug

10.09.2013. 22:00
Potpora i Poličniku za zonu Murvica jug


Ministarstvo poduzetništva i obrta ministra Gordana Marasa u sklopu programa Poduzetnički impuls jučer je Općini Poličnik odobrilo 1,032.000 kuna za potporu i unapređivanje poduzetničke zone Murvica jug. Riječ je o zoni veličine 43 hektara koja je pred ljeto kod takozvane karaule modernom prometnicom spojena na Jadransku magistralu, državnu cestu D8.
– Ovogodišnji proračun Općine Poličnik iznosi 27,569.000 kuna. Za kapitalne investicije je predviđeno čak 16,5 milijuna kuna ili više od 65 posto proračuna. Od tog iznosa za završetak izgradnje infrastrukture u zoni Murvica jug i biološkog pročistača otpadnih voda u zoni Grabi namijenjeno je 10,5 milijuna kuna, kazao je načelnik Davor Lončar.
Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu programa Poduzetnički impuls odobrilo je devet bespovratnih potpora u ukupnom iznosu od 8,7 milijuna kuna.
– Među onima kojima su odobrene potpore je i Općina Poličnik, za poduzetničku zonu Murvica jug, rekao je ministar Maras.
Projekti za koje su odobrene potpore omogućit će otvaranje gotovo 1.600 novih radnih mjesta do kraja 2015. godine. U zoni Murvica jug u sljedećih dvije godine posao bi trebalo pronaći 270 do 300 ljudi.
– Poličnik je i prethodno bio najuspješniji na području Zadarske županije u planiranju i otvaranju poduzetničkih zona, odnosno nametnuo se kao sredina koja je izvrsno iskoristila svoj geoprometni položaj, odnosno proces »uklinjavanja« otkako je ovim područjem prošla autocesta, naglasio je Maras.
Inače, od budućih investitora u Poslovnoj zoni Murvica jug za sada se sigurno zna za Lesninu i Sarag te nekoliko manjih tvrtki, a do sada je riješeno pet lokacijskih dozvola unutar zone.
– U Zagrebu smo potpisali i ugovor s Hrvatskom geodetskom upravom u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna za katastarsku izmjeru k.o. Briševo. U pripremi je potpisivanja ugovora za k.o. Murvicu u iznosu od 2,6 milijuna kuna, zaključio je Davor Lončar jučerašnji uspješan dan za Općinu Poličnik.