Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Boksom protiv stresa

11.09.2019. 09:07
Boksom protiv stresa


Boksački klub Bandits Zadar ove će se subote, 14. rujna, u City Galleriji, predstaviti svim potencijalnim članovima. Upravo su u tijeku upisi pa će svi zainteresirani biti u prilici upoznati se s programom kluba, s mogućnostima upisa djece, kako one školske tako i one predškolske dobi, bit će to zapravo prilika da se klub prezentira u potpunosti. Boksački klub Bandits egzistira četiri godine te je u kratkom razdoblju postojanja na boksačkoj sceni Hrvatske ostvario zavidne rezultate, od nastupa po državnim prvenstvima preko nastupa u Hrvatskoj boksačkoj ligi do nastupa u reprezentaciji. Glavni trener kluba Antonio Zubčić kratko je bio i trener reprezentacije mlađih seniora pa je očekivano da su upravo mladi u fokusu djelovanja zadarskih Banditsa. Klub često organizira i humanitarne akcije, uključujući i darivanja krvi, a smješten je na velikom raskrižju na Putu Bokanjca. Na toj je lokaciji potpuno opremljena dvorana za boksačke treninge, no treninzi te vrste nisu jedini na rasporedu. Kako Zubčić ističe, uz natjecatelje imaju i puno rekreativaca.
– I oni uživaju u našem radu jer su otkrili da boks pomaže u lječenju stresa, a svakako i kod mršavljenja, informira nas glavni trener kluba i dodaje da djeca od 6 do 12 godina imaju svoj poseban termin, njihovi treninzi su prilagođeni njihovom uzrastu.
O svemu tome će se, spomenuto, zainteresirani moći detaljnije informirati, već za par dana kada će City Galleria na trenutak postati boksački ring, zadarski će se »Banditi« potruditi i demonstrirati posjetiteljima trgovačkog centra zašto je upravo boks odgovor na brojna pitanja, uključujući i ono danas vjerojatno najvažnije – kako se riješiti stresa.