Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Počinju dani odbojke na Višnjiku

11.09.2020. 12:24


U Press centru ŠC Višnjik jučer je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena završnica oba hrvatska odbojkaška kupa koja su na rasporedu sutra u dvorani Krešimira Ćosića. Nakon turnira ženskih reprezentacija do 17 godina na na Srednjoeuropskom prvenstvu MEVZA, koji je održan u siječnju, drugi je to važan odbojkaški događaj na Višnjiku ove godine.
– Zadovoljstvo nam je što smo i s Hrvatskim odbojkaškim savezom, nakon teniskog i rukometnog krovnog saveza, te SEHA ligom, uspostavili i što održavamo izvrsnu suradnju koja uključuje i velike sportske događaje. To je još jedna potvrda da je ŠC Višnjik veliki infrastrukturni potencijal i za najzahtjevnije projekte. Zahvaljujemo i Hrvatskom odbojkaškom savezu, te Gradu Zadru i Športskoj zajednici Grada Zadra što sudjeluju i što podupiru ove projekte – rekao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
U ime ŠZGZ Snježana Jurinić, njezina predsjednica, istakla je da je upravo jučer obilježen Hrvatski olimpijski dan, te dodala:
– To je baš zgodan trenutak i za najavu niza odbojkaških zbivanja u ovoj dvorani na Višnjiku. Športska zajednica Grada Zadra zahvalna je HOS-u što je odabrao Dvoranu Krešimira Ćosića i naš grad kao lokaciju predstojećih natjecanja. Finala Kupa na neki su način uvod u ostala odbojkaška natjecanja što će potrajati sve do siječnja 2021. i na svoj način pridonijeti i razvoju održivoga sportskoga turizma u našem gradu.
Robert Kresoja, predsjednik OK Zadar, izrazio je zahvalnost Hrvatskom odbojkaškom savezu što je odabrao Zadar za održavanje niza natjecanja, te Gradu Zadru, Športskoj zajednici Grada Zadra i ŠC Višnjik na suradnji i na potpori.
– Naš je klub time dobio priliku dati doprinos svim ovim događanjima koja su ujedno i popularizacija odbojkaške igre u našem gradu. Bit ćemo desna ruka u organizaciji i spremno smo se uhvatili posla – kazao je, uz ostalo, Robert Kresoja.
Potom se novinarima obratio Frane Žanić, stručni tajnik HOS-a.
– Zadru, koji je istinski košarkaški grad, na ovaj način omogućena je prilika da poprati i niz odbojkaških događanja. Zadar i zaslužuje zanimljive odbojkaške sadržaje među kojima je natjecanja u kupovima uvod, a uslijedit će tri vikenda sa završnicama natjecanja u mlađim kategorijama, te u siječnju 2021. kvalifikacije seniorske reprezentacije za Europsko prvenstvo. Ta će se reprezentacija i pripremati u Zadru i vjerujemo iz Zadra trasirati put na EP – rekao je Žanić.
 


Raspored
U Kupu Snježane Ušić sutra u 16 sati igrat će Kaštela i zagrebačka Mladost. U finalu Hrvatskog odbojkaškoga kupa u 18 sati igrat će Mladost i Mursa-Osijek. Polufinale (žene): Mladost – Marina Kaštela 3:0, Kaštela – Rijeka 3:0; muškarci: Mladost – Ribola Kaštela 3:1, Mursa – Split 3:0.
 


Bez gledatelja i medija
 




Novinarima se obratila i Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškoga saveza.
– Sport i turizam idu ruku pod ruku i na tom tragu je i naša suradnja. Zadar zaslužuje puno vrhunskih sportskih priredaba, a naš zajednički projekt temelji se na sjajnim infrastrukturnim uvjetima u ŠC Višnjik. Rekla bih, čak i najboljima u Hrvatskoj. Nažalost, finala dvaju kupova zbog situacije s koronavirusom proći će bez gledatelja, a dodat ću i da će u Zadru tom prilikom biti održana skupština HOS-a – rekla je Bifflin. A osim bez gledatelja finala će proći i bez novinara i fotografa. Tako će javnost, uz prijenos preko društvenih mreža, o događajima u obje utakmice biti upoznata jedino kroz izvještaje i fotografije koje će poslati HOS.