Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Raspoloženi Vuković i Harris nedostatni za pobjedu

11.09.2021. 07:35


Druga porečka pripremna utakmica kontra ruskog BC Eniseya odigrana u manje od 24 sata od one prve također je završila pobjedom momčadi koju s klupe predvodi hrvatski trener Dražen Anzulović. Rezultatski je Zadar zapravo prošao na jednak način kao dan prije jer je izgubio sa šest razlike (69:75), no u prednosti su gotovo cijelim tijekom bili košarkaši iz Krasnoyarska. Nakon uvodnih 16:22, Rusi su do poluvremena stigli do dvoznamenkastog vodstva (30:40), a treća četvrtina, koja se pokazala kobnom za akcije Zadrana u prvom susretu, ipak je protekla u izjednačenom tonu (47:56), dok su u završnoj dionici igrači Ivana Perinčića predvođeni raspoloženima Domagojem Vukovićem i Kevonom Harrisom ostvarili podnošljiv poraz s kojim su i završili mini-ciklus porečkih priprema. Trebali su Zadrani nakon Poreča krenuti prema Mađarskoj na turnir, no otkazali su ga, pa će se na Višnjiku raditi fina glazura pred početak nove sezone koja starta 18. rujna domaćim premijerligaškim ispitom protiv Zaboka. Najefikasniji Perinčićevi igrači u drugom sudaru s ruskim VTB ligašem bili su Vuković s 21 te Harris s 18 ubačaja koji su ispali zaslužnima za gotovo polovicu ukupno ubačenih poena svoje momčadi dok je blizu dvoznamenkastog zbroja poena došao Bursać (9p). Kod Eniseya se istaknuo Lemar s 14 dok je Yakushin zabio 11 koševa.
– Moram čestiti mojim igračima na pristupu, energiji i na želji, utakmica je bila u intenzitetu kao da je prvenstvena. Igrali smo protiv stvarno kvalitetne ekipe koja ima pet jako kvalitetnih igrača. Nismo odustajali ni jedne sekunde i to me najviše veseli. Pokazali smo karakter, želju te napredak u obrani i u napadu. Odlično su nam došle ove dvije utakmice, zahvaljujem se Draženu Anzuloviću što nam je izašao ususret jer nam je baš ovo trebalo. Danas smo mi igrali puno bolje nego jučer, ali je i Enisey igrao puno bolje – kazao je trener Zadra, Ivan Perinčić nakon druge utakmice s Eniseyom.


ZADAR 69 – BC ENISEY 75


(16:22, 14:18, 17:16, 22:19)
ZADAR: Vuković 21, Carter, Mavra 7, Harris 18, Junaković 3, Buljan, Jordano 6, Luković 3, Bursać 9, Drežnjak 2, Brala, Paponja. Trener: Ivan Perinčić.
BC ENISEY: Ware, Lemar 14, Babushkin 10, Viktorov 6, Balashov 4, Sonko 3, Brown 7, Yakushin 11, Willis 9, Eremov 3, Gerasimov 5, Savović 3. Trener: Dražen Anzulović.