Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Navijač s najboljim pogledom na igru

Autor: Roman Morović

10.11.2008. 23:00
Navijač s najboljim pogledom na igru

Foto: Zvonko KUCELIN



Moje je da na svakom treningu i na svakoj utakmici dajem sve od sebe, a trenerova je odluka kada će me i koliko koristiti i ja to moram prihvatiti – kaže Ružić


Nakon nekoliko prosječnih predstava košarkaši Zadra protekle su subote protiv Krke konačno odigrali pravu utakmicu, onakvu kakvu navijači od njih očekuju. Od samoga početka krenuli su vrlo agresivno i koncentrirano te stekli dovoljnu prednost kako u nastavku susreta ne bi imali problema s njezinim zadržavanjem, čak niti u posljednjoj četvrtini kada su četiri minute ostali bez poena.
– Kao navijač s najboljim pogledom na igru mogu reći da smo Krku od prve minute shvatili vrlo ozbiljno, onako kako treba i odmah smo pokazali kome će ići pobjeda u ovoj utakmici. Nismo ih podcijenili, znali smo da moramo odigrati maksimalno i to smo napravili – kaže Tomislav Ružić.
Zadarski napad tri četvrtine bio je vrlo dobar, a Krku je na pristojnoj razlici držao prvo vanjski šut, a potom Smiljan Pavič koji se razigrao u drugoj četvrtini. Ipak, ni to nije bilo dovoljno slovenskoj momčadi za iznenađenje u Krešinom domu.
– U prvoj četvrtini im je dosta dobro išla trica, a kasnije se razigrao taj opasni centar Pavič tako da su se pretežno zahvaljujući njemu držali u igri. No, kada im je u drugom poluvremenu stao šut, koji je njihovo najjače oružje, pokazalo se koliko su ranjivi i mi smo bez problema priveli utakmicu kraju – kaže Ružić koji je protiv Krke odigrao svega tri minute.
Ako se pogleda u statistiku Zadra u prvih sedam kola ove sezone, lako je zapaziti kako minutaža Tomislava Ružića nakon prve utakmice sa Splitom (28 min) konstantno opada, a najmanje je bila upravo ova protiv Krke. U čemu je problem?
– Moje je da na svakom treningu i na svakoj utakmici dajem sve od sebe, a trenerova je odluka kada će me i koliko koristiti i ja to moram prihvatiti. Sigurno je da niti jedan igrač nije zadovoljan kada ne igra, no ja o tome ne odlučujem. Na meni je da na treninzima i dalje dajem sve od sebe i nadam se da ću dobiti priliku da se dokažem na terenu.
Pred Zadrom je novi domaći ispit koji mora položiti, utakmica sa Zagrebom.
– Svaka pobjeda je važna, a posebno kada su u pitanju domaće utakmice. Znamo da te utakmice moramo pobjeđivati i svakoj utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno. Ne smijemo misliti da će se protivnik predati kada dolazi u Zadar. Mislim da smo do sada dobro odigrali takve utakmice i nema razloga da tako ne nastavimo – zaključio je Ružić.


 DEJAVU S MARCELIĆEM




U tri minute koliko je Ružić proveo na terenu protiv Krke dogodila se jedna simpatična situacija koja je izazvala smijeh kako u publici tako i kod igrača, a riječ je o Tominoj blokadi nad Davorom Marcelićem.
– Nasmijao sam se zato što se slična situacija dogodila kada smo ja i Marcelić igrali u Francuskoj. Blokirao sam ga na sličan način pa sam se prisjetio te situacije i nasmijao, a vidio sam da je i publika slično reagirala.