Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U subotu u Mocirama

Autor: Viktor Bogut

10.11.2008. 23:00
U subotu u Mocirama


Nakon sedmog kola Prve kuglačke lige, igrači Zadra nalaze se u znatno boljoj situaciji nego kolo prije. Nakon što su kod kuće (u Splitu) poraženi od Kandit Premijera, čime su im Osječani odmakli s dvije pobjede viška, kuglači Zadra u subotu su s glatkih 8:0 svladali u Ogulinu Klek, a u isto vrijeme Kandit je prvi put ove sezone kiksao i to kod kuće protiv Novske.
– Mi smo pretpostavljali da Kandit ne može izdržati igrati u onakvom tempu i formi kao što su igrali do sada. Protiv nas u Splitu su odigrali izvanredno, porazili nas, ali vjerovali smo da će njihovoj seriji doći kraj. Na sreću to se dogodilo vrlo brzo. Sada su poraženi kod kuće i mi smo im se potpuno približili. Sigurno da se sada laše diše, a ja uopće ne sumnjam u to da ćemo ih mi uhvatiti. Možda već i u idućem kolu. Oni igraju u gostima kod zagrebačke Grmoščice i treba vidjeti hoće li se uspjeti s tog gostovanja vratiti neporaženi. Samo moramo svaku utakmicu igrati 100% – objasnio je strateg zadarske momčadi Šime Mijolović, čiji su igrači u Ogulinu pokazali da se vraćaju u formu te da se ponovno može očekivati niz pobjeda kakav prati Zadrane u posljednjim sezonama.
– Osim Luke Ukalovića koji je bacio nešto slabiji rezultat i to radi ozljede zadnje lože, svi ostali su odigrali odlično. Ova stanka koju smo imali pozitivno je djelovala na igrače. Fizički i mentalno smo se dignuli, osvježili i vjerujem da je kriza koja nas je pratila u posljednjih nekoliko kola, sada prošlost.
U idućem kolo u goste vam dolazi Bjelovar. Nakon godine i pol, vraćate se u Mocire.
– Izgleda da smo i to dočekali. Danas bismo trebali odraditi prvi trening, a u subotu ćemo pred svojim navijačima dočekati Bjelovarčane. Veliki trenutak za nas.


 ČETIRI MEĐU ŠEST


U izboru za najboljeg igrača lige, među vodećih šest kuglača nalaze se čak četiri igrača Zadra. U vodstvu je Branislav Bogdanović koji u ovom trenutku ima prosjek od 639,11 srušenih drva po utakmici. Nešto manje (636,33) ima Primož Pintarič koji se nalazi na drugom mjestu. Treći je viši igrač Zadra Stanko Čota, koji trenutačno nastupa za splitski Poštar, a četvrti igrač Kandit Premijera Matko Bulka. Na petom i šestom mjestu nalaze se Zadrani Damir Fučkar i Luka Ukalović.