Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Večer poezije uz malo čaja i kolača

10.11.2011. 23:00
Večer poezije uz malo čaja i kolača


Kako je večer osmišljena, među ostalim, i u svrhu druženja na stolovima su postavljene grickalice, slastice i topli čaj za publiku


Mjesec hrvatske knjige, ove godine posvećen poeziji i pjesnicima, obilježava se i u Zadru. Kako bi i sami dali svoj doprinos Udruga zadarskih pisaca “ZaPis” organizirala je u srijedu u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar čitanje poezije.
ZaPis-ci su pred popunjenom dvoranom čitali vlastitu poeziju, neke manje ili više poznate hrvatske i strane pjesnike, ali i neke zadarske, a sve u svrhu promocije poezije u Zadru te druženja uz čitanu riječ. Kako je večer osmišljena, među ostalim, i u svrhu druženja na stolovima su postavljene grickalice, slastice i topli čaj za publiku. Isprva sramežljivi, posjetitelji su se sve više opuštali te je večer uskoro pretvorena u ugodno druženje uz čaj i poeziju.
Pjesme je čitalo nekoliko članova ZaPisa koji i sami pišu poeziju: Ivan Boško Habuš, Tihana Gambiraža, Nikolina Dolfić, Iva Pejković, Andrea Malta, Valentina Mlađen, Mario Padelin i Želimir Periš. U pozadini je svirala lagana glazba, a s projektora su se vrtjeli isječci iz filmova poznatih redatelja. Osim čitanja poezije, o njoj se i razgovaralo pa je tako Želimir Periš preuzeo ulogu moderatora postavljajući zanimljiva pitanja o tome kako nastaju pjesme, za koga se pišu, o izboru pjesnika koji su čitani i slično. Na razgovor je bila pozvana i publika koja je ovoga puta ipak odlučila malo više slušati i uživati u poeziji i nagrađivati čitače aplauzom.