Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani nemoćni na Višnjiku protiv Valjeva

11.11.2018. 20:27
Zadrani nemoćni na Višnjiku protiv Valjeva


Puno su očekivali Zadrani od dvoboja s Valjevom, a dobili su…
– Najlošiju utakmicu ove sezone – rekao je Luka Lipej koji je, poput svojih suigrača, ostao u raskoraku želja i mogućnosti. Nije prvi put, ali način na koji su Zadrani igrali ostavio je puno upitnika. I trenerima, i igračima i navijačima.  
– Tražili smo se cijelu utakmicu. Na trenutke smo i igrali dobro, ali kada bismo se približili protivniku počeli smo griješiti. Šteta, jako mi je žao zbog ovog poraza – nastavio je Lipej koji je na opasku kako je početak utakmice puno toga odredio, odgovorio:
– Uvijek je to tako. Početak vrlo često usmjeri utakmicu.
Bilo je tako i ovaj put. U prvoj četvrtini gosti su praktično pogodili sve što su zapucali prema zadarskom golu. Teret od tri gola zaostatka (1:4) bio je prevelik za mladi, no ne i neiskusni zadarski sastav. Gosti su postavili zonu u kojoj nije bilo unutarnje igre Zadrana pa su ostali pokušali izvana koje je stameni vratar Stamenić lako rješavao. S druge strane, igrači Valjeva koristili su fizičku nadmoć pa su u nekoliko akcija "jedan na jedan" praktično izgurali domaće iz bazena. Zadar nije imao odgovor na takvu igru "prsa u prsa".
– Vaterpolo je muški sport u kojem nema malodušja. Presing koji je Valjevo igralo nešto je što je u seniorskom vaterpolu uobičajeno. Problem je u tome što pojedinci u našim redovima nisu mogli odgovoriti na takvu igru – rezimirao je Goran Jovančević, trener Zadra.
Posljednji vlak za bodove igračima s Višnjika pobjegao je kod rezultata 8:10 nakon serije 3:0. Međutim, dvije promašene kontre, jedno pogrešno dodavanje i ode Valjevo na nedostižnih 8:12.
– Previše toga smo promašili da bismo se mogli nadati nečemu u ovoj utakmici – konačna je Jovančevićeva misao koja najbolje oslikava prikazano u bazenu.


ZADAR 1952 8
VALJEVO 12
(1:4, 4:4, 2:2, 1:2)


ZADAR – Bazen ŠC Višnjik. Gledatelja: 200. Suci: Periš, Sivčević  (obojica Hrvatska).
ZADAR 1952: Slade (9 obrana), Lipej 1, Grozdanić, Škaro, Jovančević,  Vučković, Lovrić 3, Magaš 1, Stanić, Zelić, Jurišić 1, Zdrilić, Vrbnjak 2. Trener: Goran Jovančević.
VALJEVO GORENJE: Stamenić (15 obrana), Mitrović, Almasi 2, Jovanović 1, Ičagić, Inaba 3, Njegovan 2, Gligorijević 2, Popović, Tenžera 1,  Đorđević, Cvetković, Williams, Ristić. Trener: Igor Milanović.
Realizacija igrača više: Zadar 1952 3-9 (33%); Valjevo G. 3-7 (43%).