Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U posjeti prijateljima

Autor:

10.12.2009. 23:00
U posjeti prijateljima

Foto: Adam VIDAS



U sklopu božićnih aktivnosti koje zadarska OŠ Voštarnica, škola za djecu s posebnim potrebama, organizira svake godine kako bi svojim učenicima uljepšala blagdansko razdoblje, jučer su ih u prostorijama njihove škole posjetili učenici OŠ Bartula Kašića. Razlog ovom posjetu bio je zajedničko druženje i to kroz prigodne blagdanske radionice izrađivanja božićnih čestitki i drugih prigodnih ukrasa. Jučer ih je tako posjetio 2.a razred i to na inicijativu učiteljice Elze Nadarević-Baričić, koja već tradicionalno, svoje učenike redovito, u bilo koje prigodno vrijeme nastoji odvesti u posjet nekom od domova za stare i nemoćne ili vrtić i školu za djecu s poteškoćama u razvoju.
– Ja tradicionalno sa svojim razredom posjećujem ovu ustanovu, a pokazalo se da djeca ovakve ideje jako dobro prihvaćaju. Nužno je dobro ih pripremiti, objasniti im da djeca u Oš Voštarnica nisu ništa drugačija od njih, da mogu sve što i oni i ta priprema za njih jako puno znači. Činjenica je da su djeca nakon ovih susreta još dugo pod dojmom, ali onim pozitivnim te da još dugo pričaju o ovom susretu prisjećajući se ovdašnje igre, kazala je učiteljica, naglasivši kako je cilj ovih susreta razbijanje predrasuda i uspostavljanje normalne komunikacije sa svima te razvijanje senzibiliteta prema djeci s posebnim potrebama kao i prema starima i nemoćnima.
Jučer je tako 23 mališana ove zadarske škole posjetilo svoje prijatelje s kojima se, podijelivši su u nekoliko grupa, izrađivali domišljate predmete i to uz pomoć odgajatelja, svoje učiteljice te vjeroučiteljice, časne Rozarije, koja vrlo često surađuje u ovakvim radionicama. Naposljetku su im obećali ponovni susret u isto vrijeme iduće godine.