Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Svi pozvani na »Čarobni otok«

12.12.2019. 11:30


 Prosinac je vrijeme božićnih čarolija, otok Pašman se pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora.
– Manifestacija pod nazivom »Čarobni otok«, spektakularna ledena čarolija, otvaranje klizališta i mnoštvo zabave započinje na Svetu Lucu, u petak 13. prosinca i završava prvog utorka 2020. godine, 7. siječnja, kazala je Petra Perinović, nova direktorica Turističke zajednice Općine Pašman.
Djeca na Pašmanu kao da su rođena na klizaljkama, bez imalo bojazni sa sjajem u očima rado se prepuštaju čarima klizanja.
– Ni odrasli nisu iznimka pa je stoga naš Čarobni otok namijenjen kako mladima tako i onima nešto malo starijima. Otočani i furešti, svi mogu pronaći nešto za sebe, istaknula je Perinović.


Bogat kalendar događanja
Jedinstvena morska manifestacija »Čarobni otok« održat će se i ove godine na otoku Pašmanu u Neviđanima u organizaciji Općine Pašman i TZO Pašman.
– Općinsko čelništvo je prepoznalo važnost projekta, jer bez inicijative Općine samo održavanje manifestacije u ovom obimu ne bi bilo lako izvedivo. Također veseli nas činjenica da su Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta kako i Zadarska županija također podržali samu manifestaciju, naglasila je Perinović.
Neizostavni dio otočne zimske priče je i Adventski sajam, organiziran oko klizališta, gdje se uz miris cimeta i klinčića te zvuk božićnih pjesama mogu kušati kuhano vino, kobasice i druga jela, topla čokolada ili kupiti prigodni suvenir i poklon koji će svoje mjesto pronaći pod jelkom na božićno jutro.
– Kalendar događanja je iznimno bogat stoga očekujemo veći broj posjetitelja nego što je to bilo prošle godine kada je sama manifestacija polučila izvrstan uspjeh.


Guliano, Rockatansky, Rišpet, Maja Šuput
Otvorenje »Čarobnog otoka« je u petak, 13. prosinca 2019., kada će uz brojne goste otvorenja klizališta nastupiti Guliano i Diktatori. Osim Giuliana od većih nastupa možemo izdvojiti popularnu klapu Rišpet 21. prosinca, Babalubam band na Božić 25. prosinca, hrvatsku estradno-televizijsku zvijezdu Maju Šuput 28. prosinca, te 4. siječnja 2020. Rockatansky band.
– Očekuju nas predstave, radionice, gastro natjecanja, zborovi, KUD-ovi, športska natjecanja te mnoštvo zabave za djecu i odrasle, nabrojila je Perinović te je nastavila:
– I ove godine imamo klizalište, a kako bismo ga maksimalno iskoristili organizirali smo »bubble football« na ledu (Nogomet u Zorb loptama na ledu). Također stiže nam i ekipa iz Klizačkog kluba Medo s predstavom na ledu, njih čak 50, kazala je Perinović.
Posjetitelje očekuju brojna iznenađenja uz program koji su pripremili organizatori pa je tako i jedno od tih prozirni šator koji će pridonijeti još čarobnijem ugođaju na samom Adventu, mnoštvo lampica presijavat će se na klizalištu.
– Svi posjetitelji koji budu uživali u gastro delicijama s naših adventskih kućica moći će neometano promatrati klizače. Također, ove godine postavit ćemo nove ukrase i veći broj lampica, a za ostatak čarolije pozivamo vas da nas posjetite, pozvala Petra Perinović.




Zajedništvo, veselje i druženje uz pjesmu, iće i piće
Kad stavimo na stranu sav sjaj lampica i uživanja na klizaljkama preostaje nam ono najvažnije čemu je »Čarobni otok« dao svoj doprinos, a to je zajedništvo, veselje i druženje uz pjesmu. Obogatio je otočnu zimu i mještanima Pašmana i Ugljana kao i našim dragim gostima dao nešto dragocjeno, a to je druženje s obitelji i prijateljima u zimskim mjesecima na jednom mjestu, poručila je Perinović.


Dolazak turista iz svih zemalja
Moramo naglasiti kako su gotovo svi komentari na cjelokupnu manifestaciju pozitivni i kako svi s radošću iščekuju, a to je ono što nam daje motiv i želju za rastom. Svakako, osim lokalnog stanovništva rado očekujemo naše turiste iz svih zemalja pa tako i goste iz Slovenije koji su već u velikom broju nagovijestili svoj dolazak, istaknula je direktorica TZO Pašman.