Lica zadovoljnih korisnika najljepša su nagrada

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zadarska Dječja posudionica na Plovaniji opravdala svoje postojanje
Naši su djelatnici volonteri, zbog čega je organizacija posla svedena samo na par dana u tjednu. Potrebe su daleko veće te razmišljamo o zaposlenju te punom radnom vremenu. Vjerujemo da će se to u dogledno vrijeme ostvariti. Na taj način usluge naše Dječje posudionice bile bi dostupnije, najavljuje je Štefica
Za prostor se plaća najam sredstvima koja su donacije tvrtki i članarine podupirućih članova

Grad Zadar kao i Zadarska županija od samog početka imaju sluha za naš projekt i rade sve što je u njihovoj mogućnosti da podrže djelovanje naše udruge i na tome smo im neizmjerno zahvalni. Veliku podršku imamo u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra i Upravnom odjelu za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Zadarske županije, koji su uvijek voljni saslušati naše ideje i potrebe te nam pomoći, kaže Štefica koja je zajedno s Josipom, voditeljica posudionice.

Projekt koji je nadmašio sva očekivanja

Naime, Dječja posudionica već godinu dana djeluje na novoj lokaciji, na Plovaniji. Zahvaljujući kreativnosti i domišljatosti volontera, prostor su prilagodili odgovarajućim potrebama.
- U budućnosti se nadamo da će Dječja posudionica dobiti prostor kakav njezini korisnici zaslužuju. Nadamo se da će u tom smislu stići i pomoć od strane Grada Zadra, ističe Štefica te dodaje kako im je jako važno da je Grad prepoznao i podržao rad Dječje posudionice.
Prema riječima ovih neumornih djevojaka doznajemo kako je potrebna strpljivost i nada da će Dječja posudionica dobiti adekvatniji prostor.
- Trenutno smo u prostoru za kojega plaćamo najam, a sredstva za najam dobivamo iz donacija tvrtki i članarina naših podupirućih članova, kaže Štefica dok Josipa dodaje kako s proteklom 2021. godinom, mogu biti više nego zadovoljne.
- Rad Dječje posudionice je premašio sva naša očekivanja i planove. Protekle 2021. godine velik broj obitelji je dobio pomoć u odjeći, obući i opremi. Lica zadovoljnih korisnika su naša nagrada, ponosno kaže Josipa.
Osim pomaganja pojedinačnim obiteljima, u protekloj godini nastavili su suradnju s centrima po cijeloj Hrvatskoj. Rad Dječje posudionice je prepoznat od strane korisnika, te njihovo radno vrijeme ponekad nije dovoljno za sve upite i potrebe.
- Naime, zbog toga što su naši djelatnici volonteri organizacija posla je svedena samo na par dana u tjednu. Potrebe su daleko veće te razmišljamo o zaposlenju te punom radnom vremenu. Vjerujemo da će se to u dogledno vrijeme ostvariti. Na taj način usluge naše Dječje posudionice bile bi dostupnije, najavljuje je Štefica naglasivši kako u ovoj godini nastavljaju raditi još više te već imaju osmišljene planove i projekte za koje vjeruju da će biti ostvareni.

Zahvala donatorima

Dječja posudionica iz Zadra je jedinstven projekt u Hrvatskoj. Zaprima dječju opremu, odjeću i obuću, brojeva odjeće do 16 godina i obuće do broja 40.
- Ovim putem zahvaljujemo svim našim donatorima bez čije velikodušnosti i donacija, rad ne bi bio moguć. Uvijek napominjemo da ono što bi netko obukao svom djetetu, slobodno donesu. Donatori i korisnici prate naš rad na Facebook stranici te tako mogu dobiti informacije o trenutnim potrebama, događanjima i radnom vremenu Dječje posudionice, kaže Josipa.
Dječja posudionica trenutno je otvorena ponedjeljkom i srijedom od 17-19 sati, ali doniranje i izdavanje moguće je isključivo u dogovorenim terminima. Svi detalji dostupni su na Facebook stranici.
- Zahvaljujemo i svim tvrtkama donatorima i pojedincima te našim podupirućim članovima, bez čije konkretne materijalne pomoći Dječja posudionica ne bi mogla djelovati. Pozivamo sve koji su nam su voljni pomoći, da se jave, kaže na kraju Štefica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)