U knjižnici na Bilom brigu »Tajni morski svijet«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Izloženi radovi učenika OŠ Šime Budinića
Učenici potpisuju likovne i literarne radove na temu živih bića u moru. Na izložbi je predstavljeno preko dvadeset likovnih i literarnih učeničkih radova, istaknula je Mustać, dodajući kako su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda OŠ Šime Budinića
Cilj izložbe je i osvijestiti ljepotu mora i podmorja i potrebu očuvanja i zaštite tog bogadstva

Knjižnica na Bilom brigu učinila nam se ugodnim i pogodnim mjestom za naše kreativne radove koje smo pripremili na nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Željeli smo potaknuti djecu na što redovitiji dolazak u prostore knjižnice, složile su se Anita Mustać i Silvana Rados, profesorice i organizatorice izložbe.

Ovih dana, Gradska knjižnica - Ogranak Bili brig, ponudila je ljubiteljima likovnog i literarnog izričaja izložbu na temu podvodnog svijeta. Izložba likovnih i literarnih radova počela je 10. i trajat će do 21. siječnja.
Tema ove učeničke izložbe nazvana je »Tajni morski svijet«. Predstavlja prožimanje biologije i hrvatskog jezika, a mentorice učenika su Anita Mustać, prof. biologije i Silvana Rados, prof. hrvatskog jezika.

- Učenici potpisuju likovne i literarne radove na temu živih bića u moru. Na izložbi je predstavljeno preko dvadeset likovnih i literarnih učeničkih radova, istaknula je Mustać, dodajući kako su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda OŠ Šime Budinića, dok je organizacija izložbe tekla u dogovoru mentorica učenika s knjižničarima Ogranka Bili brig.
- Kako je prošla godina bila proglašena godinom čitanja, smatramo da je vrlo važno privući djecu svih uzrasta u prostore knjižnice i motivirati ih na čitanje i bilo kakav kreativan rad, kazala je Rados.

Na upit zašto jbaš tema podmorskog svijeta, Mustać je odgovorila kako svakako treba potaknuti djecu i širu javnost na promišljanje o ljepoti našeg mora i podmorja, ali i o potrebi očuvanja i zaštite te ljepote.
- Nadamo se da će naša izložba potaknuti i ostale učitelje i njihove učenike na osmišljavanje sličnih izložbi i radionica, zaključila je Rados.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno