Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Potvrda i nastavak dobre suradnje

Autor: Irena Jurjević

11.02.2013. 23:00
Potvrda i nastavak dobre suradnje

Foto: Zvonko KUCELIN



Kako Zadarska nadbiskupija ima dobro razvijen obiteljski centar sada se zajedno prijavljujemo na projekt na IPA IV., a radi se o zapošljavanju psihički bolesnih osoba po završenom liječenju, kazala je Pletikosa


Predstavnici Caritasa Zadarske nadbiskupije posjetili su jučer štićenike Doma za odrasle Sv. Frane te im donijeli prigodne darove želeći im na taj način posvetiti malo pažnje, ali i obilježiti jučerašnji Svjetski dan bolesnika.
– Sa Caritasom i inače imamo dobru suradnju, radimo na zajedničkim projektima, ali i stručno surađujemo. Kako Zadarska nadbiskupija ima dobro razvijen obiteljski centar sada se zajedno prijavljujemo na projekt na IPA IV., a radi se o zapošljavanju psihički bolesnih osoba po završenom liječenju. Prijavitelj projekta, osim nas i Zadarske nadbiskupije je i Psihijatrijska bolnica Ugljan, kazala je ravnateljica Doma Sv. Frane Maja Pletikosa, dodajući kako je suradnja prisutna i u drugim područjima pa tako kada njihov Dom primi neku donaciju, dio ustupi i Zadarskoj nadbiskupiji u sklopu koje djeluje i zadarska Pučka kuhinja. Međusobno se pomažu kad god za to imaju prilike, a na upit što je još potrebno Domu za odrasle Sv. Frane kako bi bolje funkcionirao, Pletikosa je spremno odgovorila – lift.