Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ambulanta Hitne u Ninu dobila uporabnu dozvolu

12.02.2021. 13:15


Zavod za hitnu medicinu jučer je riješio i zadnju prepreku za preseljenje tima hitne pomoći T1 u ispostavu Nin. Radovi su završeni, komisija je pregledala ambulantu s pomoćnim prostorima te izdala uporabnu dozvolu.
– Izvršen je tehnički pregled nove zgrade u Ninu u koju će biti premještena Ispostava Nin i preseljenje će biti obavljeno u ponedjeljak 15. veljače. Tim Hitne tako će operativno od ponedjeljka djelovati i boraviti tamo gdje je mrežom Hitne pomoći i predviđeno, u gradu Ninu, kazao nam je ravnatelj Zavoda, Ivica Erlić, ističući još jednu novost u radu Zavoda.
– Kada govorimo o tehničkim pitanjima naše ustanove, osobito o prostorijama Hitne, možemo najaviti kako će 15. veljače početi i uređenje prostora Hitne pomoći za grad Zadar u zgradi Poliklinike. Ukoliko se sve bude odvijalo temeljem ugovora sklopljenog s izvođačem radova za tri mjeseca, što je ujedno rok dovršetka radova, Ispostava hitne Zadar iz sadašnjih protora u Ulici Ivana Mažuranića preselit će se u Polikliniku, najavljuje ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu.
Tehničkim pregledom nove ambulante ujedno je riješen i problem zgrade u kojemu je djelovala stara ambulanta Ispostave Nin nedavno uništena u požaru. Kao što je poznato, ambulanta je do temelja izgorjela u požaru sredinom prosinca, no šteta ipak nije bila velika, s obzirom da se najvrijednija oprema poput EKG aparata nalazila u vozilu Hitne medicinske pomoći. Srećom, nije stradao nitko od djelatnika jer su u trenutku požara bili na intervenciji. Kako ne bi bili zakinuti za bilo koji vid medicinske pomoći, uprava Zavoda je ispostavu Nin pojačala i s timom T1 kako bi usluga njihovim građanima bila što kvalitetnija. Kako napominje ravnatelj, ovom privremenom organizacijom dostupnost hitne medicinske skrbi ne samo da je ostala ista, već je i podignuta razina kvalitete, s obzirom da su na intervencije na područje grada Nina po potrebi izlazili i T1 timovi.