Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iris Pavić-Tumpi još jedan mandat ravnateljice Kazališta lutaka Zadar

12.02.2021. 12:08


Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar (KLZ) održalo je sjednicu čija je točka dnevnog reda, između ostalog, bio prijedlog odluke o imenovanju ravnateljice KLZ.
Natjecale su se dvije kandidatkinje, Maja Šimić i Iris Pavić-Tumpa, a obje su ispunile uvjete natječaja i obje su pristupile razgovoru o svojim programima pred Kazališnim vijećem Kazališta lutaka Zadar.


Odabir stabilnosti i sigurnosti
– Kandidatkinja Maja Šimić pokazala je zanimljiv program, sadržajno profiliran, međutim, s određenim manjkavostima u swot analizi, na što joj je i ukazano u razgovoru. Potencijal kandidatkinje, usprkos takvim manjkavostima, zasigurno će se ostvariti ako ne samo na zadarskoj, nego i nacionalnoj kazališnoj sceni, dio je obrazloženja Prijedloga odluke koje potpisuje predsjednik Kazališnog vijeća, Tomislav Marijan Bilosnić.
Kako dalje navode, niz objektivnih okolnosti koje je osobito prouzročila pandemija i njome izazvana gospodarska kriza, ponukao ih je na odabir stabilnosti i sigurnosti u menadžerskom vođenju Kazališta.
– Dosadašnja ravnateljica i jedna od kandidatkinja, Iris Pavić-Tumpa, pokazala je da vrlo dobro balansira upravljačkim i programskim resursima. Nakon dugog promišljanja i odvagivanja svakog elementa ponuđenog programa, odlučili smo pružiti podršku ravnateljici koja je uspjela na nacionalnoj i medunarodnoj razini predstaviti Kazalište lutaka Zadar, Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku, s nizom ostvarenih i zapaženih programa, koji su uz brojne nastupe ostvarili i prestižne nagrade i priznanja, kako u najvećem i najznačajnijem obimu, tako i u najtežim uvjetima rada i djelovanja nakon Domovinskog rata, tumače dosadašnje uspjehe i njihov značaj za lokalnu zajednicu.


Utočište snova i mašte
U skladu s tim, Iris Pavić-Tumpa imenuje se ravnateljicom Kazališta lutaka Zadar na četiri godine počevši od 2. travnja 2021. godine, a Prijedlog Odluke o imenovanju ravnateljice Kazališta lutaka Zadar upućuje se na usvajanje Županijskoj skupštini.
– A kako bih se osjećala, nije ništa novo, nastavljamo onako kako sam predlagala u Planu i programu. Nije mi ovo prvi mandat, simpatično je odgovarala nova stara ravnateljica, Iris Pavić-Tumpa, na pitanje kako se osjeća nakon odluke.
Kazala je kako, usprkos pandemiji, rade vrlo uspješno, pa tako osvajaju i brojne nagrade.
– Sve jest smanjeno zbog korone, kompliciranije je, glumci se razbole i sl. Međutim, nastupamo i održavamo kulturni život. To je jako važno jer smo, kako volim reći, mentalna higijena društva, društvu je to potrebno. Posebno djeci, djeca dolaze u utočište snova i mašte, zaključila je Pavić-Tumpa.