Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Uz podršku navijača borbeno do pobjede

11.03.2011. 23:00
Uz podršku navijača borbeno do pobjede


Jakov Vladović u srijedu se, pedeset dana nakon loma palca desne ruke, vratio na parket i odigrao 17 minuta u visokom porazu od Partizana u Pioniru. Iako njegov povratak još nije bio planiran, zbog „slučaja Downey”, trener Grdović je procijenio da mu je potrebna pomoć kapetana.
– Teško je. Praktički dva mjeseca nisam dodirnuo loptu, do utakmice s Partizanom. Trener će odlučiti koliko ću igrati sutra, ali sigurno ću dati sve od sebe i pokušati pomoći momčadi koliko god mogu.
Uoči Hemofarma, Vladović ističe.
– Mislim da je najvažnije da svi damo svoj maksimum, jer jedino tako možemo pobijediti. Morat ćemo odigrati stvarno dobru utakmicu.
Kako do pobjede protiv opasne momčadi iz Vršca?
– Bit će teško, to nam je još jedna utakmica „biti ili ne biti”. Nadam se da ćemo imati mnogo jači, čvršći pristup, naročito u obrani, nego protiv Partizana. Ne smijemo im dopustiti da se razmašu, jer otkad nema Mačvana, igraju mnogo brže. Vjerojatno su njegovim odlaskom izgubili određenu kvalitetu, ali su ubrzali igru. To im moramo oduzeti, jer ako se razigraju i počnu postizati lagane poene, onda se uvuče nervoza i postane još mnogo teže. Dakle, prije svega moramo obratiti pozornost na to. Moramo odigrati i malo bolji napad, dati malo bržu loptu, da ne budemo statični, jer im tako olakšavamo posao u obrani.
Navijači su prošli tjedan protiv Cibone bili Zadrov šesti igrač, a tako bi trebalo biti i sutra.
– Vidjelo se protiv Cibone koliko nam je to značilo. Posebno kada su oni poveli, a mi smo se, uz tu podršku, lakše vratili i na kraju došli do pobjede. Nadam se da će i sutra biti takva atmosfera.
Zadar – Hemofarm i Široki – Zadar, te Zvezda – Olimpija i Zagreb – Zvezda. Na tim utakmicama će se odlučiti tko će ostati, a tko će, kao posljednjeplasirani, izgubiti pravo natjecanja u NLB ligi na jednu sezonu.
– Treba nam pobjeda više od Zvezde, no mislim da se ne moramo zamarati s kim oni igraju. Jednostavno, trebamo gledati svoje protivnike i pokušati pobijediti obje utakmice – zaključio je Vladović.