Rješava se papirologija za izgradnju vrtića i trga u Maslenici

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

U Općini Jasenice održana je javna rasprava o Izmjenama  i dopunama Urbanističkog plana uređenja zone centralnih funkcija središte Maslenice i Zabavnog parka Pariževačka glavica na Velebitu.

- Izmjenama i dopunama UPU-a učinjene su tek korekcije i sistematizacije odredbi za provođenje postojećeg Plana, u cilju jasnijeg definiranja prostorno-planskih uvjeta za zadržavanje u prostoru i rekonstrukciju  izgrađenih građevina, te realizaciju novih zahvata u prostoru, kako bi se  olakšala primjena i provođenje UPU-a, objašnjava načelnik Martin Baričević.

Važećim UPU-om središta Maslenice u sklopu škole, općinske zgrade,  poštanskog ureda i tzv. zdravstvene zgrade ishođene su sve suglasnosti  za izgradnju crkve, vatrogasnog doma, doma kulture, dječjeg vrtića,  sportske dvorane i trga.

- Izmjene i dopune UPU-a su neophodan korak za ishođenje  građevinskih dozvola za izgradnju dječjeg vrtića i trga, projekata koje  ćemo u što skorijem razdoblju realizirati na središnjem prostoru Maslenice, naglasio je Baričević.

Unatoč globalnoj svjetskoj krizi i činjenici kako je u Hrvatskoj dug put  do realizacije projekta koja otvaraju nova radna mjesta, strani investitori  i dalje vjeruju Jasenicama, odnosno Hrvatskoj. Slikovito to govori projekt  izgradnje tematskog parka Winnetouland na Pariževačkoj glavici iznad  rijeke Zrmanje, u kojeg ulagači iz Bavarske, pokrajine u Njemačkoj, ulažu  desetak milijuna eura.

Obuhvat UPU-a Zabavni park Pariževačka glavica ima 29,8 hektara  površine, zabavni park Winetouland 18,9 hektara, parkiralište i hortikultura 5,6 hektara te prostorna cjelina za sportsko-rekreacijsku, tematsko  selo i velebitske kućice 5,3 hektara.

- Definirana je lokacija i uvjeti gradnje žičare od Zabavnog parka Pariževačka glavica do novoplaniranog pristaništa na rijeci Zrmanji. Riječ  je o maloj žičari od dna do vrha kanjona Zrmanje, kako bi se olakšao i  skratio dolazak posjetiteljima do tematskoga park Winnetoulanda, obznanio je Baričević.

Izmjene i dopune UPU-a Zabavni park Pariževačka glavica su, ističe se  u dokumentu, rezultat promjena uzrokovanih novim opredjeljenjima i  trendovima razvoja, kako bi se UPU uskladio s novonastalim potrebama  te bio kvalitetna podloga i poticaj njihova razvoja.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno