Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Očitovanje na zamolbu Radničkog sindikata HZMO o odgodi dolaska na savjetovanje u područne službe i urede HZMO-a

12.03.2020. 09:16


Vezano uz objave u medijima da je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pozvao umirovljenike da odgode svoj dolazak na savjetovanje u područne službe i urede HZMO-a u vezi s ostvarivanjem prava na starosnu mirovinu zbog opasnosti od koronavirusa, oglasili su se priopćenjem iz Ureda za odnose s javnošću HZMO-a.


Izvještavamo javnost kako to nije službena obavijest HZMO-a, već je riječ o dopisu od strane Radničkog sindikata HZMO-a. Ovim putem obavještavamo javnost da se poslovanje u HZMO-u odvija uobičajenim tijekom, uz povećanu pažnju prema očuvanju zdravlja naših radnika i korisnika.
HZMO u svom poslovanju savjesno i odgovorno prati sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite vezano uz zaštitu od koronavirusa (COVID-19) te ćemo postupiti pravodobno, u skladu sa svakom preporukom nadležnih tijela.
Podsjetimo da HZMO od 2019. provodi projekt novog poslovnog modela komuniciranja s budućim korisnicima mirovina, u sklopu kojeg se pozivaju građani, koji u 2020. godini ispunjavaju uvjet godina života za ostvarivanje prava na starosnu mirovinu, na informativno savjetovanje s pravnim savjetnicima, kako bi ih upoznali s njihovim pravima. Savjetovanja se održavaju individualno i na njima sudjeluju samo dvije osobe, potencijalni korisnik i pravni savjetnik, a rad s korisnicima dio je svakodnevnih poslovnih aktivnosti u ustrojstvenim jedinicama HZMO-a.
Područne službe u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu u spomenuti su se projekt uključile od veljače 2020. i korisnike pozivaju na navedena savjetovanja tek od ožujka 2020. Želimo istaknuti i to da građani nemaju obavezu odazvati se na navedene pozive. Ako netko od pozvanih korisnika zbog bilo kojeg razloga ne može doći u dogovorenom terminu, HZMO je na raspolaganju za dogovor o novom terminu, što je bila uobičajena praksa i do sada.