Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Čeka nas svijetla budućnost

12.03.2021. 08:33


Rukometaši Zadra 1954 drugi dio sezone u Prvoj ligi jug počeli su domaćom pobjedom protiv vodećeg Trogira i bodom osvojenim na gostovanju u Buzetu gdje je Luka Bojmić postigao deset golova. Najbolji je to napadački učinak ovog desnog vanjskog od kada je u prvom sastavu.
– Mogli smo i pobijediti u Buzetu, ali bod s gostovanja, posebno kod momčadi koja je ispred nas je ljestvici, je uvijek dobar – ističe Bojmić koji će uskoro napuniti prvo rukometno desetljeće. Nakon nastupa u mlađim klupskim selekcijama vrlo brzo pridružio se seniorima.
– Posljednje tri sezone bili smo u Drugoj ligi i nadali se ulasku u viši rang. To se i dogodilo prošlo ljeto, što nas je motiviralo za još bolji rad.
Toliko puta spominjano pozitivno ozračje važan je čimbenik svakog (sportskog) uspjeha. Posebno to vrijedi za momčadi u kojima se ne igra za novac već je dobra volja svakog pojedinca pokretač svega.
– U tom dijelu imamo odličnu situaciju. S jedne strane pokazujemo kvalitetu na parketu, a s druge gura nas atmosfera bez koje bi bilo jako teško. Gušt je igrati u svom klubu među igračima koji vole ovaj sport i, poput mene, uživaju u njemu.


Početak uspona
Zadar se utaborio u sredini ljestvice, dovoljno daleko od zone ispadanja, ali i nedovoljno blizu klubovima s vrha ljestvice. A do kraja sezone je još devet utakmica.
– Dogodili su nam se neki domaći porazi u prvom dijelu iz kojih smo dosta naučili. Da budem malo paradoksalan nekad je izgubiti dobitak. Vidjeli smo što nam je falilo i na tome smo počeli ozbiljno raditi. Imali smo jako dobre pripreme i očekivali smo da će i rezultat biti bolji.
Tako za Bojmića obećavajući početak proljetnog dijela lige nije iznenađenje.
– Možda će to nekima biti nerealno, ali mislim da u svaku sljedeću utakmicu ulazimo kao favoriti, s jasnim ciljem da idemo na pobjedu. Ne kažem da će uvijek tako završiti, ali znamo koliko vrijedimo.
Dugo Zadar nije imao tako dobru situaciju u prvom sastavu, ali i u mlađim uzrastima.
– Ako gledamo kako je klub posložen, od Uprave od koje sve polazi, preko mlađih kategorija do seniora Zadar čeka svijetla budućnosti, nadam se i u Premijer ligi. Tek smo počeli s pravim usponom i od nas se mogu očekivali velike stvari.


Igrači i treneri
U klubu pokušavaju seniore uključivati u rad s mlađim uzrastima. Tako Matija Merhar vodi selekciju do 17 godina, a trenerskom poslu polagano se uz Bojmića, koji radi s momčadi do 13 godina, uči i vratar Vito Perinović.
– U tome nas podržavaju treneri Krešo Maraković i Tomislav Zelić. Za sada smo na početku i treba vidjeti kako će ići dalje. Nadamo se najboljem, odnosno da će klub imati što više trenera koji će moći igrati u prvom sastavu i raditi s djecom.
U 15. kolu Zadar će u nedjelju (18:30 sati) u Mocirama ugostiti klub s najdužim imenom u ligi, Mornar Dramalj Crikvenica. Riječ je o sastavu koji je jesenas izgubio sve utakmice, ali je u drugom dijelu u tri nastupa upisao dvije pobjede.
– Vidi se da su puno bolji nego u prvom dijelu kada smo ih pobijedili u Crikvenici. Bez obzira na to očekujem da ćemo nastaviti u pozitivnom ritmu i osvojiti dva boda. Budemo li igrali kao protiv Trogira ne bi trebalo biti problema – zaključio je Bojmić.




Brat Nino
Pratitelji rukometa sjetit će se jednog Bojmića, svojevremeno igrača Zadra, Biograda i riječkih Pećina. Riječ je o Ninu, Lukinom starijem bratu, koji je bio i sudac u paru s Ivanom Buovcem. Nino u klubu radi s kategorijom do 11 godina, a sudački posao je, za sada, ostavio po strani.