Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Za kukljički trg potrebno milijun kuna

11.04.2011. 22:00
Za kukljički trg potrebno milijun kuna


Financijska sredstva određuju zahvat radova na trgu. Za sve ono što imamo u planu napraviti, trebalo bi nam milijun kuna, no toliko osiguranih sredstava nemamo, pojašnjava Poropat


Prije dva tjedna započeli su dugo iščekivani radovi na uređenju prostora na mjestu bivše tržnice.  Izvođač radova je mjesna tvrtka Majpruz gradnja. Načelnica Općine Kukljica Gordana Poropat kazala je da je s  izvođačem dogovorena prva  faza koja obuhvaća rušenje i  vađenje dotrajalih betonskih  ploča te formiranje prolaza.
– Druga faza obuhvatit će  postavljanje rasvjete i rubnjaka za cvjetne oaze te cementiranje prilaza budućem trgu.  Nakon što se povade sve ploče  te se očisti sav teren, postavit  će se podloga za betonske kocke, kazuje načelnica Poropat.
Podsjetimo da će se jedan  dio trga urediti u zelenu površinu, a drugi će biti prolaz,  odnosno komunikacija između općinske zgrade i mora.
Izvođač daljnjih radova za  sada nije poznat, a o njemu će  se odlučiti idući tjedan.
– Financijska sredstva  određuju zahvat radova na trgu. Za sve ono što imamo u  planu napraviti, trebalo bi  nam milijun kuna, no toliko  osiguranih sredstava nemamo, pojašnjava Poropat.
Projektom uređenja trga  predviđeno je uklanjanje objekta gdje se trenutačno prodaje kruh. No, kako je u tijeku  sudski spor s mjesnim pekarom, objekt za sada ostaje.
– Jedno je sigurno, kad se  spor završi, objekt će se srušiti  te će na tom mjestu biti zelena  površina, a prodajno mjesto  krušnih proizvoda bit će  premješteno na tržnicu, kazala je na kraju Poropat.