Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nepoznati maskiran počinitelj uz prijetnje trgovkinji otuđio novac

12.04.2021. 08:06


Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana je razbojnička krađa, dva razbojništva, 1 narušavanje javnog reda i mira te 5 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene
Razbojnička krađa
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjom hrvatskom državljankom i 25-godišnjim državljaninom Francuske, koje se sumnjiči za razbojničku krađu.
Naime, sumnjiči ih se da su u subotu oko 21.20 sati u Islamu Latinskom vozilom došli na benzinsku postaju gdje je 27-godišnjakinja pokušala odvratiti pažnju djelatnica dok je 25-godišnjak otuđio alkoholna pića. Kada su ga djelatnice uočile i pokušale spriječiti krađu, 27-godišnjakinja ih je verbalno i fizički napala. U pomoć djelatnicama prišao je kupac dok se dvojac udaljio vozilom u nepoznatom pravcu, a djelatnice su događaj dojavile policiji.
Po zaprimljenoj dojavi, ubrzo su pronađeni te uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Djelatnica u dobi od 23-godine zadobila je lake tjelesne ozljede, a 25-godišnjakinja i 27-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog razbojničke krađe predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
Razbojništvo
Jučer oko 21.00 sati na gradskom predjelu Smiljevac u Zadru nepoznati maskiran počinitelj je ušao u trgovinu odakle je uz prijetnje od trgovkinje otuđio novac, nakon čega je ušao u drugu trgovinu istog vlasnika te od trgovkinje uz prijetnje također otuđio novac, nakon čega se udaljio.
Nešto kasnije policijski službenici su uhitili jednu osobu, koja se dovodi u svezu s počinjenim razbojništvima te je u tijeku kriminalističko istraživanje.