Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ostao sam u igri jer smo obavili sve izmjene

12.04.2021. 07:25


Martin Erlić (23) odveo je Speziju do važne domaće pobjede u 30. kolu Serie A. Gosti iz Crotonea, koji je na posljednjem mjestu lige i s tek teoretskim izgledima za ostanak u ligi, poveli su sjajnim pogotkom Koffija Djidija u 40. minuti. Daniele Verde je izjednačio u 63. minuti, a goste u vodstvo vraća Simy u 78. minutu. I onda završnica utakmice koju je obilježio 192 cm visoki zadarski stoper. Najprije je odlično asistirao Giuliju Maggioreu, kapetanu momčadi, za izjednačenje u 89. minuti. Krenuli su domaćini po sva tri boda koja im je u drugoj minuti sudačke nadoknade donio upravo Erlić. S lijeve strane je ubacio Brazilac Diego Farias, a Albanac Ardian Ismajli, nekadašnji član Hajduka, nakon gužve u svom petercu iz teške situacije glavom je pogodio gredu. Lopta se odbila do Erlića koji je glavom ubacio loptu u praznu mrežu. Asistencija i pogodak u samo tri minute. Na prvu bi se reklo da govorimo o napadaču, a ne o igraču kojem je obrana glavna zadaća u momčadi. A malo je nedostajalo da Erlić ode u svlačionicu prije završetka utakmice s Crotoneom.


Težak put
– Tijekom prošlog tjedna sam imao problema sa zglobom, ali sve do 80. minute nisam ništa osjećao. Tada sam u jednom trenutku malo krivo stao i osjetio bol, ali kako više nismo imali zamjena, morao sam ostati u igri. Stisnuo sam zube i na kraju smo uspjeli preokrenuti rezultat. Drago mi je da sam i ja dao doprinos u tome. Ovu pobjedu posvećujem našim navijačima i cijelom gradu. I prije ove utakmice su nas došli podržati ispred hotela. Zaslužili su da ih nagradimo na ovaj način.
Erlić, koji je prošao zahtjevan put u Italiji, od mlađih uzrasta Parme i Sassuola do trećeligaša Sudtirola, brzo se prometnuo u junaka večeri u Serie A.
– Nogomet je momčadski sport i ovo nije moja nego pobjeda cijelog kluba. Kako smo i očekivali bila je to teška utakmica. Uostalom, Crotone nam je i u prvoj utakmici ove sezone stvorio dosta problema i pobijedio nas 4:1. Iako smo gubili 0:1 i 1:2 nismo gubili nadu nego smo nastojali držati aktivan rezultat do kraja. Suigrač Claudio Terzi rekao mi je: »Martine, moramo ostati u igri do kraja, jer utakmica se može dobiti i u nadoknadi.« Tako je i bilo.
Bio je to drugi Erlićev pogodak ove sezone nakon što se u strijelce upisao i u 21. kolu na gostovanju kod Sassuola. Tamo je u 78. minuti postigao pogodak za pobjedu svoje momčadi 2:1.
– Ne zabijam puno i svaki gol je poseban. Ipak, nema nogometaša koji ne bi poželio zabiti za pobjedu u sudačkoj nadoknadi i to u ovako važnoj utakmici. Zato je gušt još veći.


Sigurna zona
Spezia ima 32 boda i na 14. je mjestu. Ono što je još važnije za klub koji debitira u Serie A je deset bodova viška u odnosu na 18. Cagliari koji je u zoni ispadanja.
– Ovo je važna pobjeda nakon koje se ne smijemo opustiti. Do kraja je ostalo osam kola, a to znači još puno bodova u igri i moramo ostati čvrsto na zemlji. Napravili smo veliki posao, ali ništa nije gotovo.
Još prošlo ljeto, kada je sa Speziom prošao maratonske kvalifikacije za Serie A, zanimanje za Elića pokazivali su klubovi iz vrha talijanskog nogometa. Nakon onoga što pokazuje ove sezone jasno je da će Speziji biti sve teže zadržati stopera iz Tinja koji je karijeru počeo u Raštanima.
– Svakom igraču je lijepo čuti da se za njega zanimaju drugi klubovi, ali sada se ne obazirem na to. Jedino o čemu razmišljam je ono što me očekuje u Speziji u kojoj sam dobio priliku pokazati što znam. Zahvalan sam klubu na tome i nastojat ću se odužiti dobrim igrama i u sljedećim utakmicama – zaključio je Erlić.




Mlada reprezentacija
Erlić je i član mlade hrvatske reprezentacije koja se nakon dramatičnog raspleta u skupini domogla četvrtfinala Europskog prvenstva do 21 godine. Nakon poraza (0:1) od Portugala i pobjede (3:2) protiv Švicarske Hrvatska je prošla među osam najboljih unatoč porazu (1:2) od Engleske. U trokutu između Švicarske, Engleske i Hrvatske, koje su imale tri boda, odlučivala je gol razlika koja je bila na strani naše reprezentacije.
– Sjajan je osjećaj biti među osam najboljih reprezentacija u Europi. Sretan sam što sam član generacije koja je Hrvatskoj donijela prvu pobjedu na ovom natjecanju, a onda i prolazak skupine – kaže Erlić koji je odigrao cijeli dvoboj protiv Portugala. Utakmicu sa Švicarcima napustio je u 25 minuti zbog ozljede lijeve noge koju je zadobio u sudaru s našim vratarom Dominkom Kotarskim. Igor Bišćan, izbornik, odlučio je tako ostaviti Erlića na klupi protiv Engleske. U četvrtfinalu 31. svibnja u Mariboru nas čeka Španjolska.
– Težak suparnik, tehnički vrlo zahtjevan i trebat ćemo odigrati vrhunski ako želimo u polufinale. Možemo to ostvariti jer osim kvalitete imao i dobru atmosferu u reprezentaciji, što se vidjelo i u utakmicama u skupini. Nakon Engleske napunili smo se i samopouzdanjem tako da očekujem pravu utakmicu uz nadu da ćemo nakon nje proći među četiri najbolja sastava. Ipak, do tada ima još dosta vremena i svim smo trenutačno okrenuti nastupima za naše klubove.


Inter uvjerljivo vodi
Nogometaši Juventusa učvrstili su se na trećem mjestu ljestvice talijanskog prvenstva 3:1 domaćom pobjedom protiv Genoe u susretu 30. kola. Juventus je poveo lijepim udarcem Kuluševskog (4’), a na 2:0 povisio je Morata (22’) iz protunapada sredinom prvog dijela i velikog promašaja Cristiana Ronalda koji je s tri metra pogodio vratnicu. Nadu u pozitivan rezultat Genoi početkom nastavka vratio je Scamacca (49’), no McKennie (70’) nakon izbjegnutog zaleđa pogodio za konačnih 3:1. Milan Badelj odigrao je čitavu utakmicu, dok je Marko Pjaca igrao drugo poluvrijeme za Genou. Napoli je koji kao gost svladao Sampdoriju s 2:0 golovima Ruiza (35’) i Osimhena (87’). Važnu pobjedu u gostima ostvario je i Lazio koji je s 1:0 nadigrao Veronu koju vodi Ivan Jurić. Jedini gol na utakmici postigao je Milinković-Savić u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nikola Kalinić je za Veronu igrao od 85. minute. Inter je s minimalnih 1:0 kao domaćin svladao Cagliari. Gol vrijedan tri boda postigao je Darmian (77) na dodavanje Hakimija. Vodeći Inter, za koji je Marcelo Brozović odigrao čitav susret, a Ivan Perišić nije ulazio u igru, ima 74 boda, 11 više od drugog Milana. Treći je Juvenstus (62), a četvrti Napoli (59).