Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vlašić: Iz pozitive i odličnog ritma ušli smo u nevolje

12.04.2021. 07:14


Bila je to čudna utakmica u Dubravi. Ne samo zbog termina koji je prikladniji ručku ili poslijepodnevnoj šetnji Maksimirom, već, prije svega, zbog onoga što smo vidjeli na parketu. Prvih nekoliko minuta je proteklo u početnom ispitivanju snaga nakon čega su Puntamičani ubacili u brzinu više i napravili seriju 0:11 kojom su se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Nije trebalo dugo čekati ni da na semaforu zasvijetli velikih plus 15 za goste te se tada, sredinom druge dionice, činilo da će Sonik upisati novu pobjedu i nastaviti na putu ka potvrdi petog mjesta uoči doigravanja. Trener Jeronimo Šarin je odlučio pokušati zonskom obranom popraviti ono što se popraviti može, no ni on se u tim trenucima vjerojatno nije nadao da će time zadati pravi nokaut Zadranima koji su u nastavku susreta izgledali prilično grogirano. Dolazili su Vlašićevi momci do otvorenih šutova, iako je dojam da su mogli malo više pokušati gurati loptu pod obruč, no jednostavno ih nisu pogađali u potrebnoj mjeri da se iz Zagreba vrate s nova dva boda.


Izgubili željeni ritam
– Ovo je bila identična utakmica onoj između Furnira i Zaboka. Isabell je u određenom trenutku umirio susret te potpuno pacificirao našu obranu, nakon čega je domaći trener odlučio zaigrati »zonu«. Tu smo imali par minuta praznog hoda gdje nismo pronalazili rješenje niti na jednoj strani parketa, ali naše vodstvo još uvijek nije bilo ugroženo. Međutim, u nastavku smo ušli u ozbiljne probleme. Momci koji su krenuli od prve minute su dobro otvorili susret, ali nakon promjene obrane Furnira smo jednostavno stali. Potpuno drugačije smo ulazili u šutove i nismo uspjeli pronaći odgovor. Iz pozitive i odličnog ritma smo ušli u nevolje. Utakmica se igra 40 minuta, a mi u drugom poluvremenu nismo imali šansu za dobar rezultat. Dolazili smo, doduše, na nekoliko razlike, ali se po stanju na terenu vidjelo da smo izgubili željeni ritam – kazao je nakon susreta nezadovoljni Hrvoje Vlašić.


Pad u završnici
Uz napadački raspoloženog Sandra Rašića koji je susret završio sa 17 poena, najučinkovitiji u gostujućim redovima bio je Tomislav Cvitković koji je ubacio 16 koševa i uhvatio 15 skokova, no uz dosta loš šut iz igre 5-14.
– Na samom početku smo bili u boljem ritmu i napravili seriju 0:11, nakon čega su oni nama uzvratili. No, to je košarka. U trećoj četvrtini smo donekle uspjeli riješiti njihovu zonsku obranu, no u završnici smo pali na dvoznamenkasti zaostatak nakon čega više nije bilo povratka – izjavio je Cvitković.
Za analizu subotnje utakmice nema puno vremena jer »Sonikse« već sutra očekuje novi izazov kada u odgođenom susretu 26. kola gostuju kod Gorice.




Šarin: Sonik je promašivao otvorene šutove
Za razliku od trenera Vlašića, domaći strateg Jeronimo Šarin bio je zadovoljan viđenim od svoje momčadi. Pogotovo u drugih 25 minuta kada su Zagrepčani nadoknadili zaostatak od 15 poena i na koncu stigli do rezultatski uvjerljive pobjede.
– Dosta radimo na obrani koja je u subotu konačno profunkcionirala. Imali smo i nešto sreće jer Sonik nije pogodio neke otvorene šutove koje inače pogađa, ali mi smo posljednjih sedam ili osam minuta igrali bez Isabella te je pobjeda tim vrjednija. Imali smo petoricu dvoznamenkastih igrača i suparnicima je puno teže igrati kada ne znaju odakle prijeti opasnost. Nismo imali veliko rezultatsko opterećenje te je vjerojatno i ta činjenica utjecala da momci budu nešto opušteniji i na koncu dođu do nova dva boda – kazao je trener Furnira.