Pomoć ranjivim skupinama preko europskih projekata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Praktične radionice za što bolju iskoristivost CERV programa
CERV program je raspoređen na četiri tematske cjeline: vrijednosti Unije, zatim jednakost, prava i rodna ravnopravnost, uključenost i sudjelovanje građana i DAPHNE koji označava borbu protiv svih oblika nasilja. Ciljane skupine su mladi, djeca, sve ranjive skupine društva..., rekla je Markulin
Vedran SITNICA
Potencijalnim prijaviteljima projekata predstavljene mogućnosti financiranja

Predstavnici udruga, razvojnih agencija i ostali zainteresirani sudjelovali su jučer na radionici u Kneževoj palači, u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH koji je nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) za razdoblje 2021. - 2027.
Na radionici su sudjelovali predstavnici zadarskih ekoloških i braniteljskih udruga te udruga za resocijalizaciju apstinenata...
Kako je rekla Željka Markulin iz Vladina Ureda za udruge, radionica je namijenjena zainteresiranima na području Zadarske županije, ali i ostalih u blizini, a danas se održava još jedna u Gospiću.

- Organiziramo radionice kako bismo potencijalnim prijaviteljima projekata predstavili mogućnosti financiranja, pomogli u kreiranju projektnih ideja i pripremi projekta. Radionice su vrlo praktične i odgovaraju na konkretna pitanja prijavitelja. U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa je 1,5 milijardi eura za područje Europske unije. Radi se o centralnom programu za kojeg se prijave vrše direktno prema Bruxellesu, a Vladin ured za udruge je nacionalna kontakt točka u Hrvatskoj, pojasnila je Markulin, dodavši da je jako zadovoljna s odazivom u Zadru.

Program CERV pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane (Europe for Citizens), Prava, ravnopravnost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship) i DAPHNE.
- Raspoređen je na četiri tematske cjeline: vrijednosti Unije, zatim jednakost, prava i rodna ravnopravnost, uključenost i sudjelovanje građana i DAPHNE koji označava borbu protiv svih oblika nasilja. Ciljane skupine su mladi, djeca, sve ranjive skupine društva..., rekla je Markulin.
Projekte na CERV mogu aplicirati neprofitne organizacije u najširem smislu, od udruga preko škola, fakulteta i slično, do jedinica lokalne samouprave, a u nekim elementima su i tijela javne vlasti prihvatljivi partneri na projektima.

- Nadamo se da će neprofitni sektor prepoznati nove mehanizme i iskoristiti ih u što većoj mjeri, rekla je Markulin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno