»Benkovac je danas poželjan grad u kojem je probuđen optimizam i vjera u bolje sutra«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Tomislav Bulić, kandidat HDZ-a za benkovačkog gradonačelnika
Benkovac je postao veliko gradilište na svim poljima, a stvorena je i pogodna poduzetnička klima. Imamo nedostatak stambenog prostora i teško možete naći ili unajmiti slobodan stan. O životu u gradu Benkovcu možete čuti i u Zadru i u Zagrebu, a to govori dovoljno samo za sebe, kazao je benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić, kandidat HDZ-a za još jedan mandat
Velimir BRKIĆ
Kandidati HDZ-a za Gradsko vijeća s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem

HDZ u Gradu Benkovcu na lokalne izbore izlazi još jednom predvođen predsjednikom Gradskog odbora i aktualnim gradonačelnikom Tomislavom Bulićem. Listu za Gradsko vijeće čine većinom mladi i visokoobrazovani ljudi.
Za vrijeme Bulićeva mandata započeta je realizacija mnogih projekata predvođenih Intervencijskim planom.
- Benkovac je postao velikim gradilištem na svim poljima, a stvorena je i pogodna poduzetnička klima. Naš gospodarski program sastoji se od realnih želja, ambicija i sadašnjih mogućnosti te investiranja u obnovljive izvore energije u budućnosti, kazao je na početku razgovora Tomislav Bulić.

Pokrenuo grad u svakom smislu

*Idete u borbu za još jedan mandat, koji je ključ vođenja Grada?

Držim da bih bio neodgovoran prema svojoj stranci, a i svim građanima ovoga grada da ne idem po još jedan mandat, mislim da su me građani prepoznali kao odgovornog čovjeka i gradonačelnika koji čvrsto zastupa njihove interese, uvažavajući činjenicu da sam pokrenuo grad u svakom smislu. Ključ uspješnog vođenja Grada jeste jedan predani rad motiviran javnim interesom i općim dobrom svakog pojedinca i zajednice u cjelini.

*Često ste govorili da ćete od Benkovca napraviti mjesto gdje će biti ugodnije živjeti. Po čemu se to vidi?

Benkovac je danas poželjan grad u kojem je probuđen optimizam i vjera u bolje sutra. Radi se i gradi na sve strane, imamo nedostatak stambenog prostora i teško možete naći ili iznajmiti slobodan stan. O životu u Benkovcu možete čuti i u Zadru i u Zagrebu, a to govori dovoljno samo za sebe.

*Koje je vaše najveće postignuće u dosadašnjem mandatu?

Najvećim postignućem držim da sam vratio mir u stranku i učvrstio političku stabilnost kao preduvjet gospodarskog i svekolikog razvoja grada s jedne strane te fokusirao rad Gradske uprave u službu svakog pojedinca našega grada.

*Kako se u suživotu s pandemijom ostvaruju projekti iz Intervencijskog plana, dosta se priča o Domu kulture?

Moram istaknuti da smo otvorili grad svim ulagačima, značajno podignuli prihode od početka mandata do početka pandemije, u dva navrata podignuli plaće svim korisnicima proračuna, isplaćivali regrese, božićnice, uskrsnice, uveli produženi boravak, sufinancirali školski pribor, stipendije, a ulaskom u pandemiju nakon prvotnog šoka opet vratili plaće ipak za 10% manje nego smo ih podignuli, stabilizirali proračun i provodimo sve projekte koje smo zacrtali uključujući i Dom kulture kao značajan projekt za ukupni uzlet kulture u gradu.

Zadovoljstvo povlačenjem europskog novca

*Jeste li zadovoljni povlačenjem EU sredstava?

Izražavam zadovoljstvo povlačenjem EU sredstava za projekte koje provodimo iako generalno držim da bi taj protok novca trebao ići brže uz sve kontrole koje su nužne da bi proces bio maksimalno transparentan.

*Koji su aktualni problemi s kojima se nosite?

Imamo more projekata, a samim time i more problema, ali svaki problem rješavamo temeljito u funkciji javnog interesa i općeg dobra ne mareći za politički mandat. Ono što nas najviše frustrira su imovinskopravni odnosi, nesređeni katastar i zemljišne knjige. I tu smo priču pokrenuli, ali to su stvari koje se ne mogu riješiti u kratkom vremenu.

*Zašto bi mladi ljudi i mlade obitelji ostali živjeti ovdje?

Ovo je Bogom dan prostor za život i stvaranje u skladu s prirodom i bogatstvom prostora u kojem živimo. Stvaramo pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, u proizvodnji, preradi i poljoprivredi, proširili smo građevinske zone i stvaramo pretpostavke za izgradnju obiteljskih kuća po svim naseljima što je strateški interes za budućnost.

*Protukandidati se znaju, zašto bi birači trebali izabrati vas da i dalje vodite Grad Benkovac?

Što se tiče protukandidata osobno im želim svako dobro, a birače pozivam da u što većem broju izađu na izbore, ostvare svoje demokratsko pravo i zaokruže one za koje smatraju da mogu ostvariti Benkovac budućnosti i prosperiteta te da se vode onom biblijskom, »prepoznat će ih po djelima njihovim«.

Ocjena: 
Prosječno: 1.5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Mjesto gdje su se uslikali puno toga govori. Ovdje je nekad bila pijaca, prodavalo se voće, povrće, sadnice, riba a sada toga nema. Nema više pijace u Benkovcu. Ova elita je to uništila kao i sve ostalo.Od nekadašnje pijace napravili su nekakve kamene zidiće na kojima se mogu uslikavati jer to je svega desetak metara mjesta gdje više sjede a manje rade (mislim na njihovo "radno mjesto") a da se ne pita koliko je utrošeno novaca. I sada bi trebalo vjerovati ovom i ponovo mu dati glas, onom koji je ispraznio Benkovac a ne ga učinio mjestom poželjnim za život. Tko ne vjeruje neka dođe u Benkovac u večernjim satima i sve će mu biti jasno. Sve je to svima jasno osim "novinaru" Brkiću. On sam zna zašto vidi ono što ne vidi. Kad bi imao i malo profesionalnosti onda bi za mišljenje upitao i ostale kandidate, prije svega Franu Tokića koji je upućen i u ono što ova ekipa skriva. Ovakvi naručeni plaćeni članci uskoro će postati prošlost. Poslodavac ide na odmor.