Draga Mija nemoj biti žalosna

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
Čim netko može uzeti gitaru u ruke (ili klavir npr.) i otpjevati pjesmu koju je sam napisao ja ga poštujem, a poslušao sam i druge njene pjesme koje uopće nisu loše
Reuters
Nastup Mije Dimšić

SMRT KAO ZAHVALNA TEMA ZA GLADNE MEDIJE

Navikli smo da u moru tv-kanala, portala i sličnih medija, svaku vijest treba zgrabiti objema rukama i onda je cijediti sve dok iz nje izlazi i najmanja kap informacija koje bi masu mogle zanimati. Naravno da nikoga ne zanima da sam ja objavio knjigu, da je održana nečija izložba, ili neki dobar koncert alternativne glazbe. Ne! Većinu narodnih masa najviše zanima nečije (tuđa naravno) nesreća, rastava, bolest ili smrt. Ovo zadnje je jako zgodno za komentiranje i analizu raznih »stručnjaka«. Zadnji takav primjer smo imali kada je na veliku žalost svih ljubitelja prave glazbe preminuo pjevač Aki. Što, kako, što je rekao ovaj ili onaj, i da sada ne nabrajam što sve ne, ali još je bolje kada postoje neki detalji koji su, kako da se izrazim, sumnjivi, a toga kod dobrog Akija nije bilo. Puno je zahvalnije kada je netko umro na nekom čudnom mjestu, u neko čudno vrijeme, a onda počne istraživanje, kakva je to masaža bila, što je imao u krvi i tsl., a sve u nadi da će na vidjelo dana izaći neki podatak koji bi mogao nahraniti sadističke sklonosti našeg življa i življa općenito. Jer, budimo realni, to je svugdje tako s obzirom da nam je poznato kako mase razmišljaju.

Kada smo kod toga, sjetiti ćemo se moga omiljenog filozofa Arthura Schopenhauera –«Budući da se prostaci ne mogu uzdići na razinu plemenitijih ljudi, ne preostaje im drugo nego plemenitije ljude nastojati povući na svoju razinu.« Ali, pustimo dobrog Arthura, starog optimista i vratimo se mi ovome događaju. Činjenica je da se po cijeloj Hrvatskoj razglaba o smrti srpskog kolekcionara umjetnina (?). Da. Čovjek je po zanimanju bio kolekcionar umjetnina. Ni pjevač, ni glumac, ni sportaš, nego se bavio trgovanjem slikama i sličnim stvarima koje prosječnog Hrvata ništa ne zanimaju. Pa zašto se onda o tome toliko piše? Zato što je za njega udana javna ličnost iz Hrvatske za koju se opet ne može sa sigurnošću odrediti čime se bavila dok je bila poznata pa se stoga to pogleda na Wikiju gdje piše da se bavila glumom i voditeljstvom. Zbilja ne bih sada to analizirao jer je čitateljima ove ugledne kolumne sve jasno, ali trebalo bi imati neke granice u tome, a ne da se s nestrpljenjem čeka toksikološki nalaz i izjava udovice. Pa neki red bi trebao postojati čak da se i ne radi o smrtnom slučaju.

SAMO KRATKO O SMRTI DOBROG UKUSA

Kada smo već kod javnosti i javnog mnijenja, ne mogu a da se ne dotaknem još jednog događaja koji je »uzdrmao« Hrvatsku, ili to barem tako prezentiraju mnogi mediji, a pogotovo oni internetski. Radi se dakako o nastupu naše predstavnice na (da prostite) Eurovizijskom natjecanju. Svi to preziru, ali opet vole o tome pisati. Mi smo neko vrijeme bili dosta dobro stajali, ali smo zadnjih dvadeset i dvije godine upravo grozni, a kako nećemo biti kada nemamo nimalo osjećaja kakvu pjesmu treba poslati. Bosanci su imali genijalnog pjevača Laku (njegova izvedba pjesme »Pokušaj« je nešto najbolje što sam ikada tamo vidio), a Srbi ove godine zanimljivu Konstraktu koja bi mogla i pobijediti (bar se nadam da bi, jer je cura pametna i talentirana), dok mi uvijek nešto teoretiziramo, ali kada smo onomad imali kandidata grupu »Kavasaki 3p« nismo bili dovoljno inteligentni da njihovu odličnu »Antoniju« pošaljemo u svijet, a da i ne spominjemo da im je ispred nosa bila grupa »Let 3« koja bi, samo da se vizualno pojavila, bolje prošla nego sve ovo zadnjih dvadeset godina.
U svakom slučaju, ova naša cura je ispala a da nije ni ušla, a uopće nije loša (ona osobno, pjesma mi se i nije baš svidjela), i meni je baš simpatična i pristojna. Čim netko može uzeti gitaru u ruke (ili klavir npr.) i otpjevati pjesmu koju je sam napisao ja ga poštujem, a poslušao sam i druge njene pjesme koje uopće nisu loše. Zato draga Mija nemoj biti žalosna jer imaš talent i ne zaboravi stihove jedne simpatične cure s naše estrade - »Sve je dobro dok si zdrav i dok si živ«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)