Preventivne aktivnosti iz projekta „Zdrav za 5“ u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Prevencija alkohola među mladima
Predavanja su usmjerena na prevenciju alkohola, a učenici se educiraju o posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcija koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola
PU zadarska
Radionice će se nastaviti i dalje u osnovnim školama na području Policijske uprave zadarske

Dana 11. svibnja 2022. godine u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu održana su predavanja iz Prve komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“.

Predavanja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske zajedno sa stručnim suradnicima škole, a sudjelovali su učenici 8.a i 8.b razreda. Predavanja su za ovaj uzrast učenika usmjerena na prevenciju alkohola, a učenici se educiraju o  posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcija koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola.

U okviru predavanja provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer“ u kojoj su učenici iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje. Učenici su tijekom predavanja i radionica navodili da mladi često konzumiraju alkohol iz znatiželje, zatim iz želje za dokazivanjem i potrebe da budu važni u svojoj okolini. Ne žele se razlikovati od osoba u čijem društvu se nađu, a koje osobe u njihovom društvu konzumiraju alkohol.

S ciljem razvijanja stava da negativnim i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu „ne“, a vezano uz činjenicu da svibnja osnovnoškolci sve više kreću na organizirana putovanja – ekskurzije s naglaskom na prevenciju ovisnosti o alkoholu, predavanja i radionice će se nastaviti i dalje u osnovnim školama na području Policijske uprave zadarske.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno