Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cijeli život u sat vremena (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivana Jurišić

11.06.2013. 22:00
Cijeli život u sat vremena (FOTOGALERIJA)

Foto: Marin GOSPIĆ



Iako je zadarska Plesna udruga Gesta izabrana među 18 najboljih Treps festivala u Zagrebu, mali plesači su nažalost morali propustiti finale na kojem su se okupile najbolje plesne udruge iz cijele Hrvatske. Naime, upravo te večeri u HNK-u Zadar održana je premijera njihove najnovije predstave na kojoj su vrijedno radili posljednja tri mjeseca.
160 polaznica, u dobi od tri do osamnaest godina, pred prepunim kazalištem su predstavile novu dramsko-plesnu produkciju Drvo života. Usprkos brojnim veselim točkama koje su prikazale ljudski život od rođenja do smrti, zvijezde predstave su bile Roza Končurat u ulozi tvora Darka i Elena Bukvić u ulozi vjeverice Đurđe, dvije djevojčice iz dramske sekcije Geste.
Na predstavi je radio kompletan Gestin kreativni tim. Nena Jurišić potpisuje koreografiju, dok su Hrvoje Dukić i Sanja Zalović potpisani kao koautori.
Gestina najnovija predstava bi se ukratko mogla opisati kao cijeli život u sat vremena. Naime, male plesačice i glumice su kroz plesne točke prikazale bebe, vrtić, školu, maturu i maturalni ples, posao, obitelj, vjenčanje, fotoalbum, starost.
– I ova Gestina produkcija nosi snažnu poruku, a to je ljubav. To je i razlog zbog čega je završna pjesma predstave bila Vjeruj u ljubav. Na kraju je čak i tvor Darko shvatio kako je upravo ljubav ta koja je najvažnija i koja povezuje sve ljude.