Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

»Izgradnja studentske menze sa studentskim paviljonima u završnoj fazi«

12.07.2021. 11:06


Zadarski se studenti već uvelike raspituju i traže smještaj za iduću akademsku godinu. I maturanti, zabrinuti jer su čuli da je najam u Zadru sve skuplji i skuplji, postavljaju upite na Facebook grupama tražeći savjete budući da su financije značajan faktor prilikom odabira.
Novi studentski dom trebao bi pružiti smještaj za još gotovo 300 studenata pa smo provjerili u kojoj su fazi trenutačno radovi i očekuje li se završetak početkom sljedeće akademske godine kako je najavljeno.
– Izgradnja studentske menze sa studentskim paviljonima je u završnoj fazi te se uskoro očekuje tehnički pregled zgrade, nakon čega još slijedi opremanje zgrade namještajem i IT opremom, dok je profesionalna kuhinja već ugrađena, odgovaraju sa Sveučilišta u Zadru i dodaju da je natječaj pod nazivom »Nabava opreme IT oprema« za zgradu studentske menze sa studentskim paviljonima objavljen 28. lipnja 2021., a rok za dostavu ponuda, odnosno zahtjeva za sudjelovanje je 27. srpnja 2021. do 12.00 sati.
Kako navode dalje, natječaj za smještaj u novi studentski dom raspisat će se kad budu ispunjeni svi uvjeti za useljenje.
U planu je izgradnja još jednog studentskog doma u blizini postojećih.
– Studentski dormitorij koji je sastavni dio kombinirane zgrade koja u sebi objedinjuje studentski smještaj, nastavu, znanstveno-istraživački rad, uredske prostore, kabinete i praktikume gradit će se kada budu dostupna sredstva za izgradnju i opremanje putem EU fondova za koja će se Sveučilište natjecati u svrhu realizacije ovog projekta. Tehnička dokumentacija je spremna za ishođenje građevinske dozvole što je dokaz zrelosti projekta u postupcima ocjenjivanja za financiranje unutar nekog od budućih poziva, doznajemo iz Sveučilišta u Zadru.