Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Četiri ćirilična ‘s’ na ulazu u Poljica

Autor: Velimir Brkić

11.09.2008. 22:00
Četiri ćirilična ‘s’ na ulazu u Poljica


Mještanima je smetao prikaz sv. Mihovila na tabli, pa je postavljena panorama mjesta
Nepoznati je počinitelj na smeđoj signalizaciji s panoramom Poljica na ulazu u istoimeno naselje u Općini Vrsi sprejem ispisao četiri velika ćirilična slova “s” na površini metar puta metar. Vandal je „intervenirao” na ploči udaljenoj tek 200-tinjak metara od raskrižja s državnom cestom  Zadar – Ražanac. O išaranoj tabli oko 9 sati zadarskoj policiji  dojavio je općinski komunalni redar. Očevidom je utvrđeno da su četiri ćirilična slova „S” djelomično zamagljena crnim sprejem.
Policija je obavila razgovor s odgovornima osobama u Općini Vrsi i mogućim očevicima ovog vandalizma. Zamjenica glasnogovornice PU zadarske Sonja Šimurina izjavila je da policija poduzima sve da se uđe u trag. Nakon što je policija obavila očevid komunalni redari prekrili su provokativna ćirilična slova te zalijepili istovjetnu panoramu Poljica s nazivom ovog multinacionalnog naselja u kojem pored Hrvata žive i hrvatski državljani srpske nacionalnosti.
Donedavno je na istoj ploči bila dobrodošlica sa preslikom Sv. Mihovila, zaštitnika župe Vrsi. No pojedinci su, kako doznajemo, iskazivali svoje nezadovoljstvo te je općinsko čelništvo odlučilo da na oba ulaza u Poljica postavi table s panoramom Poljica.