Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Turistički rast deset posto

Autor: Jelica Farkaš

11.09.2012. 22:00
Turistički rast deset posto

Foto: Jelica FARKAŠ



Popunjenost kapaciteta i nadalje je više nego zadovoljavajuća, a brojka od 7.052 gosta čini porast od deset posto u odnosu na isti period prošle godine. Prvi veći porast bilježe ovih dana i biogradski hoteli, kampovi, ali i privatni smještaj
I  u prvoj polovini rujna turistička sezona u Biogradu na  Moru još uvijek bilježi dobre  rezultate. Popunjenost kapaciteta i nadalje je više nego  zadovoljavajuća, a brojka od  7.052 gostiju čini porast od  deset posto u odnosu na isti  period prošle godine. Prvi veći  porast bilježe ovih dana i biogradski hoteli, kampovi, ali i  privatni smještaj. Lijepo i toplo vrijeme bez sumnje je jedan od čimbenika dobre posjećenosti, ali zasigurno i  nešto niže cijene nego u špici  sezone.
Od ukupnog broja gostiju  najviše ih boravi u biogradskim kampovima 1.827 što je  za 18 posto više nego u isto  vrijeme prošle godine. Potom  slijede hoteli sa 1.366 gostiju  što je porast od 15 %, a nakon  njih i privatni smještaj koji  ugošćuje 1.309 gostiju, a što  je u odnosu na isti period  prošle godine porast od čak 47  posto. Iako je na početku sezone krenulo nešto slabije,  njezinim daljnjim tijekom bila  je sve bolja i bolja, kažu biogradski turistički djelatnici.
Tako i ovih dana u prvoj  polovici mjeseca rujna broj  gostiju, kao i brojna događanja u gradu i dalje pogoduju biogradskom turizmu.  Naime, nakon Jadranskih igara, koje su se održale na bazenu biogradske Ilirije ovih se  dana na poljima poljoprivrednog dobra Vrana održava i  Svjetsko natjecanje u oranju,  a grad Biograd ugošćuje sudionike iz čak 31 zemlje. U  drugom dijelu rujna te listopada najavljene su već uobičajene poslijesezonske grupe gostiju koje bi trebale puniti veći dio uglavnom hotelskih kapaciteta.