Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Podlanice i lice za brončanu medalju

11.10.2013. 22:00
Podlanice i lice za brončanu medalju


Osim natjecateljskog dijela, vrijeme smo iskoristili i za upoznavanje Mellile gdje je sve jeftino jer nema poreza. Doznali smo i to kako u Mellilu, dijelu Španjolske, nastoje ući mnoge izbjeglice iz Afrike, pa smo i sami čuli pucnjavu kojom ih se u tome pokušalo spriječiti, kaže Lovre o boravku na prvenstvu


Među mladim hrvatskim ribičima koji su na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu zauzeli treće mjesto bio je i Zadranin Lovre Milin, učenik 3a razreda zadarske Pomorske škole i član hrvatske juniorske reprezentacije U-16.
Prvenstvo je održano od 17. do 29. rujna u Mellili, španjolskoj enklavi u Maroku, a među pet reprezentacija s po šest članova, Hrvatska je reprezentacija osvojila brončanu medalju.
Uz Zadranina Lovru Milina u reprezentaciji, čiji je trener Zoran Podvorac, bili su još Tea Kapov iz Kaštel Kambelovca, Jan Bukša i Danijel Grašo s Paga, Martin Žgomba iz Pule i Stipe Bačić iz Tribunja.
Lovre Milin se od malih nogu zanima za sportski ribolov, a sa Svjetskog prvenstva u Africi, gdje se natjecao u disciplini udičarenje štapom s obale, nosi najljepše uspomene.
– Volim ovaj sport i bavim se udičarenjem otkako sam krenuo u osnovnu školu. Ovo mi je bio prvi nastup na Svjetskom prvenstvu i jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Inače, lovili smo podlanice, ovčice i lice, a išlo nam je dobro o čemu govori i postignuti rezultat, kaže Lovre koji je dugo godina član zadarskog Športsko ribolovnog društva Zubatac, koje se u svojoj dugoj tradiciji, još od 1948. godine kad je osnovano, može pohvaliti brojnim uspjesima i ostvarenim medaljama u sportskom udičarenju na moru. Zubatac je, inače, s više od 1.600 članova, i najmasovnija zadarska sportska udruga.