U Zadar stiže 26 kineskih turoperatora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXSELL
Grupe turista iz Kine kontinuirano bi dolazile od studenog do svibnja

Sastanci kineskih delegacija i predstavnika Grada i lokalnih turističkih zajednica konačno su dali prve rezultate. Tako bi 20. listopada u Zadar trebala doći delegacija sastavljena od 26 najpoznatijih kineskih turoperatora, koji bi sa turističkim zajednicama Grada i Županije dogovorili programe za kineske turiste.

Zahvaljujući radu udruge Chinese Southeast European Bussiness Association (CSEBA), na čelu s predsjednikom Marijom Rendulićem, višekratni dolasci kineskih delegacija već ubiru prve plodove. Ova hrvatska udruga, naime, već pune dvije godine radi na turističkoj i gospodarskoj uspostavi suradnje Kine i Hrvatske, a u fokusu im je posljednjih mjeseci najviše Zadar.

Zadar - HUB kineskim gostima

Stoga je i delegacija sastavljena od 17 direktora najvećih kompanija kineske provincije Chongqing početkom rujna posjetila Zadar kako bi provjerili isplativost projekata što se nude na investiranje. Prilikom zadnjeg posjeta detaljno su obišli Gaženicu, Poslovnu zonu Crno, ali i Zračnu luku Zadar koja traži investitora za proširenje uzletno-sletne staze koja bi omogućila i primanje transportnih zrakoplova.

Iako je rečeno da su Kinezi oduševljeni Zadrom i njegovom okolicom, do danas nije bilo povratne informacije o mogućim ulaganjima u ponuđene projekte. No, u CSEBA-i saznajemo kako upravo ovih dana rade na pripremi turističkih paketa za prve grupe kineskih turista koje bi u našu županiju došle preko ove udruge za hrvatsko-kinesku suradnju.

- Riječ je o organizaciji dolaska prve grupe koja se sastoji od 26 turoperatora iz 22 kineska grada u Zadar u svrhu predstavljanja ponude turističkih sadržaja Grada Zadra i županije. To je rezultat dosadašnje promotivne aktivnosti CSEBA-e tijekom 2014. i 2015. godine na tržištu Narodne republike Kine, a u okviru programa "Zadar - HUB kineskim turistima" koji provodimo usprkos svim administrativnim i drugim preprekama koje priječe realizaciju ovog projekta - kaže predsjednik CSEBA-e Mario Rendulić.

Vijest da najveći turistički menadžeri Kine ipak dolaze u Zadar stoga je velik pomak u realizaciji turističke i gospodarske suradnje s kineskom provincijom Chongqing. Sada treba pripremiti dovoljno atraktivne turističke pakete koji bi doveli što više kineskih turista. Zbog toga je za zadnjeg njihova posjeta organizirana i promocija otoka Paga, koja je također oduševila kineske gospodarstvenike, osobito kulturna baština Pažana.

- Dolazak ove grupe iniciran je radi potpisa ugovora i dogovora oko detalja dolaska kineskih gostiju od studenog 2015. do svibnja 2016. godine a kombiniran sa Ministarstvom turizma Hrvatske i Crne Gore, te Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Riječ je o multidestinacijskom turističkom aranžmanu, a kineski će gosti u Zadru boraviti 20. i 21. listopada, nakon čega kreću autobusom u smjeru Dubrovnika, te posjet i noćenje u Crnoj Gori - navodi Rendulić, dodajući kako se nakon puta u Crnu Goru vraćaju u Zagreb i nastavljaju prema Mađarskoj.

Tog 20. listopada kineski bi turoperatori u zadarsku Zračnu luku trebali sletjeti u 15 sati kada bi se, ukoliko se sve odvije po planu, održao i prigodan kulturno-umjetnički program u čast organiziranog dolaska prve grupe kineskih turista.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno