Ina će sufinancirati projekt škabrnjske školske zadruge

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
IMA KOGA DA JE BERE
Sufinancirat će se postojeći maslinik u školskom vrtu, sadnju novih maslina, uređenje školskog dvorišta ukrasnim raslinjem, uređenje staza kroz maslinik, postavljanje ograde i mini meteorološke postaje za potrebe GLOBE programa, održavanje predavanja o ekološkom uzgoju maslina, izradu proizvoda od maslinovog ulja i prerada maslina u ulje za potrebe školske kuhinje te promociju proizvoda učeničke zadruge na sajmovima u mjestu i županiji
Velimir BRKIĆ
Škabrnjski mališani će s novim vjetrom u leđa prionuti razvoju maslinarstva

 U Osnovnu školu Vladimir Nazor u Škabrnji stigla je radosna vijest, projekt "Učeničke zadruge Maslina" odobren za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine - Industrije nafte, d.d. Zagreb.

 Ovaj se natječaj održava se od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao online i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice, kazao je Marin Pavičić, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor, te nastavio:

- Završetak projekta je svibanj 2018. godine, obznanio je prof. Pavičić.

Učenički projekt obuhvatit će sufinanciranje održavanja postojećeg maslinika u školskom vrtu, sadnju novih maslina, uređenje školskog dvorišta ukrasnim raslinjem, cvijećem, uređenje staza kroz maslinik, postavljanje ograde i mini meteorološke postaje za potrebe GLOBE programa; održavanje predavanja o ekološkom uzgoju i održavanju maslina; izrada proizvoda od maslinovog ulja i prerada maslina u ulje za potrebe školske kuhinje te promociju proizvoda učeničke zadruge na sajmovima u mjestu i županiji.

- Projekt učeničke zadruge iznimno je važan za našu školu jer ćemo njegovom realizacijom još više razviti svijest o održivom razvoju i očuvanju okoliša te potaknuti učenike na poduzetničko promišljanje kako bi sutra preuzeli inicijativu i donosili promjerne u zajednici u kojoj će živjeti i raditi, naglasio je Pavičić.

Aktivnostima koje će se sprovesti u sklopu ovog projekta su sadnja novih maslina, cvijeća, uređenje maslinika i školskog dvorišta objavama na službenim stranicama škole i facebooku.

U projektnim aktivnostima su i branje maslina, prerada ulja, izrada eko sapuna, izrada ambalaže, izvođenje izvanučioničke nastave u masliniku omogućit će se razvoj poduzetništva kod učenika i svijest o važnosti održivoga razvoja što je sastavni dio našega školskog kurikuluma, ističe Pavičić koji u suradnji s lokalnom zajednicom i roditeljima uspješno provodi odgoj i obrazovanju škabrnjske djece, temeljenom na nacionalnim, domoljubnim i europskim vrednotama.

Marin Pavičić od početka svog ravnateljskom mandata započeo je raditi na EU projektima, počeo je i unaprjeđivati odgojno-obrazovni i cjelokupni školski i nastavni rad, što je postavio i za temeljni cilj rada škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno