Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Drugi čin borbe za ostanak, Puntamičani traže prvu pobjedu

12.10.2019. 11:57


Ne možemo igrati tako da tri igrača imaju energiju, a dva ne – još je poslije dvoja sa Šibenikom izjavio trener Sonik-Puntamike Šime Kraljević. Zadarski sastav nije dobro ušao u sezonu. Poraz u Sinju od ne previše jakog Alkara i domaći poraz od znatno jačeg Šibenika možda ne spada u nešto neočekivano, ali kako je i sam Kraljević priznao, njegovi igrači nisu i dalje na maksimalnoj razini. Roster je dobar, ima tu odličnih i iskusnih igrača i sigurno da Zadrov »stariji brat« ima kvalitetu za bolje partije. A tu kvalitetu će trebati pokazati već danas u 20 sati u Zagrebu. Naime, igrači Sonika gostuju kod Hermes Analitice, momčadi koja je također u sezonu krenula s dva poraza, ali koja je, čini se, pokazala nešto više od Zadrana u prva dva kola.
Poraženi su u Šibeniku nakon izjednačenog prvog poluvremena, a potom su imali dobivenu utakmicu u Osijeku, vodstvo od 5 koševa minutu prije kraja.
– Kvaliteta nekada nije važna. Pristup jest. Hermes Analitica je u Osijeku vodila skoro cijelu utakmicu. U zadnjoj minuti su ispustili pobjedu. I to je znak da ako svatko daje sve od sebe, onda se može igrati sa svima. Od individualne košarke nema koristi.
Puntamičani će tako danas, nakon dvoboja s Alkarom, u trećem kolu imati i drugi »derbi za ostanak u ligi«. I pobjeda je nužna. Ulazak u sezonu s 0:3 stvara nervozu, iako je Kraljević izjavio da će ovoj momčadi trebati vremena. Svakako da je Hermes jedna od najslabijih momčadi u ligi i da Sonik ima kvalitetu da dođe do bodova, ali, kao što je strateg Puntamičana napomenuo, treba dati sve od sebe. Protekli tjedan se zadarski sastav napokon kompletirao, što znači da su u konkurenciji Popić te Jurjević, što znači da bi Sonik-Puntamika trebala imati prednost reketu, gdje bi svoje minute maksimalno trebali iskoristiti Šime Špralja i Josip Jukić. Navijači »zelenih« očekuju da bi njihovi igrači mogli pružiti duži period dobre igre od onog koji su imali u prve dvije utakmice.