Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na Markovom trgu upucan policajac koji je čuvao zgradu Vlade! Napadač pobjegao pa počinio samoubojstvo

12.10.2020. 07:45


Nevjerojatna vijest stiže s trga sv. Marka u Zagrebu – tamo je malo iza 8 sati iz vatrenog oružja nastrijeljen policajac koji je čuvao zgradu Vlade.
Sve se odvijalo upravo na uglu Banskih dvora.
NOVO! 9:26 – Ravnatelj Vinkogradske bolnice Mario Zovak za N1 je rekao da je ranjeni policajac stabilno,vitalni znakovi su u redu, sada ide na CT prije daljnjih postupaka. Ima rane na u lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupa.
NOVO! 9:02 – “Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, objavio je MUP malo prije.
N1 je u razgovoru s prolaznicima doznao kako je do pucnjave došlo u 8:05 sati, ali još nije jasno što se zapravo dogodilo. Ne zna se ni što je s napadačem, a ranjeni policajac je prevezen u bolnicu. Neslužbene informacije govore kako je policajac nastrijeljen iz automatskog oružja.
“Ne mogu vam reći ništa više od onog što je poznato. Utvrdit ćemo sve. Policija lovi počinitelja”, rekao je novinarima ispred Banskih dvora ministar branitelja Tomo Medved.
Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila je Hini da je u ponedjeljak, 12. listopada, u 8,06 sati zaprimljena dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć.
Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage, navode u MUP-u. Na Trgu sv. Marka nalaze se Hrvatski sabor, sjedište Vlade te Ustavni sud.
Uskoro opširnije…