Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perinčić: Dalmatinski derbi nam dolazi u nezgodnom trenutku

12.10.2021. 07:26


Nema predaha za košarkaše Zadra nakon što su u petak i subotu odigrali dvije utakmice unutar 24 sata. Novi ispit, onaj protiv Splita u sklopu 5. kola HT Premijer lige očekuje ih večeras s početkom u 20 sati u Krešinom domu. Bit će im to ujedno prvi sraz sa »Žutima« nakon prošlosezonskog finala prvenstva Hrvatske koje je kulminiralo velikim slavljem Zadrana u majstorici na Višnjiku.


Split se diže
Nova sezona donosi nove odnose snaga, i u jednom i u drugom taboru, a nekako se čini da su Splićani u ovom trenutku u uzlaznoj putanji dok se ne može isto kazati i za momčad pod vodstvom Ivana Perinčića. Njega pred ovaj prvi ovosezonski dalmatinski derbi, uz loše rezultate u ABA ligi, najviše muči karambolirana svlačionica u kojoj mu je ostalo malo aduta za borbu sa Splićanima. Danak je, i to veliki, uzela utakmica s Cibonom u petak, jer su nakon nje iz stroja ispali ponajbolji Zadrovi akteri u tom dvoboju, Justin Carter i Uroš Luković. Kad im se pridodaju rekonvalescent Tomislav Buljan i Pavle Marčinković koji još nema pravo nastupa u HT Premijer ligi, Perinčić je ostao na tek osam igrača s kojima će tražiti četvrti uspjeh u domaćem prvenstvu.
– Dalmatinski derbi je posebna utakmica koja nam dolazi u nezgodnom trenutku jer imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima, Justin Carter sigurno neće biti u sastavu, Uroš Luković je upitan, Tomislav Buljan ima alergijsku reakciju na koži kojem se zahvaljujem što je na vlastitu odgovornost sebe stavio na raspolaganju za utakmicu protiv Furnira iako je preporuka zdravstvene službe bila da on tu utakmicu ne igra. Također, još uvijek smo bez Pavla Marčinkovića jer on ne može igrati HT Premijer ligu do prvog prijelaznog roka. Igramo kod kuće, odigrat ćemo najbolje što možemo, muški i čvrsto. Obrana će biti ključ utakmice, moramo iskontrolirati Splitov skok u napadu te moramo biti kompaktni, čvrsti i igrati kao momčad. Split igra sve bolje i bolje, oni polako dižu svoju formu i vidi se da je njima trebalo malo vremena da se poslože. Očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu – istaknuo je trener Ivan Perinčić uoči sraza sa »Žutima« koji su nakon poraza u prvom kolu protiv Cedevite Junior povezali tri pobjede, i to nad Cibonom, Furnirom te Goricom dok su u regionalnoj ligi upisali tri očekivana poraza jer su im s druge strane terena stajale najjače abaligaške momčadi: C. zvezda, Partizan i Budućnost.


Tvrda utakmica
Ono što sigurno može plašiti Perinčića, a veseliti Srđana Subotića, da se Split junački držao u nedjelju u Morači. Domaća Budućnost morala je čupati pobjedu u samoj završnici, a u crnogorskoj metropoli Split je nastupio hendikepiran, bez ozlijeđenih Roka Ukića i Shawna Jonesa. Zato je izvanserijsku partiju pružio Darko Bajo (20p, 9sk, 2as), na kojeg će posebno morati pripaziti Domagoj Vuković. Krilni centar Zadra predviđa tešku i tvrdu utakmicu, ali se ipak nada da će se na kraju njegova momčad osladiti pobjedom.
– Za utakmicu protiv Splita ne treba trošiti puno riječi. To je protivnik koji je u našem rangu, prošle sezone smo odigrali dosta izjednačeno finale s njima i ove godine se nalazimo u istoj situaciji u HT Premijer ligi i u AdmiralBet ABA ligi. Mislim da će ovo biti jedna tvrda utakmica u kojoj je pobjeda jako bitna, kako nama tako i njima. Pobjeda bi nam puno značila po pitanju uigravanja, jer trenutno nismo gdje želimo biti. Radimo na tome da večeras protiv Splita budemo što bolji – najavio je susret sa Splitom Domagoj Vuković.




HT Premijer liga
5. kolo: Zadar – Split (danas, 20 sati), Gorica – Sonik P. (sutra, 18 sati), Cibona – Zabok, Šibenka – Cedevita J., Alkar – AO Škrljevo, Vr. Osijek – Furnir.
1. Cibona             4      3      1      323:272      7   
2. Zadar             4      3      1      310:262      7   
3. Split             4      3      1      312:274      7   
4. AO Škrljevo             4      3      1      353:326      7
5. Cedevita J.             4      3      1      348:336      7   
6. Vr. Osijek             4      2      2      337:320      6   
7. Sonik P.             4      2      2      279:278      6   
8. Gorica             4      2      2      311:323      6   
9. Zabok             4      2      2      302:317      6   
10.Šibenka             4      1      3      269:301      5   
11.Furnir             4      0      4      289:339      4
12.Alkar             4      0      4      268:353      4
Raspored 6. kola: Zadar – Vr. Osijek (15. listopada), Split – Sonik P., AO Škrljevo – Cibona, Zabok – Gorica, Cedevita J. – Alkar, Furnir – Šibenka.