Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Laburisti za kampanju podižu kredit od pola milijuna kuna

11.11.2011. 23:00
Laburisti za kampanju podižu kredit od pola milijuna kuna


Nas dvadesetorica smo podigli kredit ili ćemo to učiniti vrlo skoro, u iznosu od pola milijuna kuna. To ćemo učiniti isključivo u kunama, jer smo protiv valutne klauzule koju želimo ukinuti, rekao je Drago Čulina


Hrvatski laburisti – Stranka rada predstavili su jučer na Trgu Pet bunara listu s kojom na parlamentarne izbore izlaze u IX. izbornoj jedinici. Nositelj svih lista je predsjednik stranke Dragutin Lesar, a prvi listi u IX. izbornoj jedinici je predsjednik zadarskog ogranka Drago Čulina, umirovljeni televizijski novinar. Drugi na listi je Jadran Periša, predsjednik ogranka u Kaštelima, a zanimljivo je napomenuti kako čak polovicu liste čine kandidati i kandidatkinje iz Zadra. Na četvrtom mjestu je Slavko Stanin, na šestom Branka Rumora, na devetom Ivica Klanac, na jedanaestom Goran Varda, dok dva posljednja mjesta zauzimaju Vlasta Salopek-Škara i Bernard Vlaović.
– Mi smo listu sastavili od dva dijela – južnog u sjevernog i od svakog dijela imamo po sedam kandidata, s tim da je prvo mjesto, prema odluci Predsjedništva i Nacionalnog vijeća pripalo Zadru. Radi se o ljudima koji su svi odreda u stanju biti saborski zastupnici i zastupati programe koje imamo. Vjerujemo, s obzirom na ankete koje nam daju 4,7 %, da možemo i doći u Sabor, rekao je Čulina pojašnjavajući zbog čega ova stranka na izbore izlazi sa sloganom „Glas za laburiste je spašen glas”.
– Svim našim prijateljima, našim simpatizerima koji nam žele dati glas, a možda se boje da bi taj glas mogao ići u ništa, poručujemo da mogu biti sigurni da taj glas neće otići u ništa i po D’Hontu biti raspoređen nekom drugom, nego će biti naš glas, jer ćemo mi i iz ove izborne jedinice otići u Sabor. Tijekom kampanje, s obzirom da laburisti nemaju novca, nastojat ćemo naše programe, koji su bazirani na pet postulata, a to su rad, znanje, istina, poštenje i društvena pravednost, što je bolje moguće prezentirati građanima u izravnom kontaktu. Nas dvadesetorica smo podigli kredit, ili ćemo to učiniti vrlo skoro, u iznosu od pola milijuna kuna. To ćemo učiniti isključivo u kunama, jer smo protiv valutne klauzule koju želimo ukinuti. Osim toga, želimo da se oformi prava hrvatska nacionalna banka, ili nova, ili da se Hrvatska poštanska banka pretvori u takvu banku na način da se državni depoziti tamo odnesu i da se krediti podižu u kunama, da se u kunama štedi, i da budemo svoji na svome i u financijskom smislu poručio je Čulina.