Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dosadilo mi je lijepo igrati, a gubiti

Autor: Viktor Bogut

11.11.2012. 23:00
Dosadilo mi je lijepo igrati, a gubiti

Foto: Zvonko KUCELIN



Raduje da smo dobili momčad, koja je do ovog trenutka bila na vrhu ljestvice. Ali isto tako moramo priznati da je bilo trenutaka kada smo bili labilni i kada nam je malo nedostajalo da ne padnemo u ponor – kaže Nazor


Nisu prekrasnu utakmicu odigrali Zadar i Igokea. Dapače, da je Zadar tu utakmicu izgubio, a nije bio daleko od toga, svi bi govorili o “nikad lošijoj utakmici” koja nema veze s ljepotom košarkaške igre. I bili bi u pravu. Iako su Zadrani obranu manje-više igrali dobro (branjenje Hammondsa ne spada u to) te im nije nedostajalo borbenosti (o čemu svjedoči i 14 skokova viška), vidljiv je bio veliki grč u kojemu Zadrani igraju, a to nije prvi put da se događa u Višnjiku. Je li tome problem (pre)zahtjevna zadarska publika, ili karakter igrača, ili nešto treće, teško je reći, ali taj problem se pojavljuje već dugi niz godina, a problem je sve samo ne banalan. No, unatoč lošoj, prije svega napadačkoj utakmici, Zadrani su u konačnici stigli do vrlo vrijedne pobjede, i to protiv, do tada, lidera prvenstva.
– Dosadilo mi je da svi mi govore kako lijepo igramo, a mi gubimo utakmice. Ovo je bilo potpuno drukčije. Odigrali smo loše, a ipak smo dobili – rekao je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor, svjestan činjenice da se od njegove momčadi ipak očekuje više, ali i svjestan činjenice da je “skinuo lidera”.
– Raduje da smo dobili momčad, koja je do ovog trenutka bila na vrhu ljestvice. Ali isto tako moramo priznati da je bilo trenutaka kada smo bili labilni i kada nam je malo nedostajalo da ne padnemo u ponor. Tada smo pokazali karakter i pokazali smo da smo svi “unutra”. U konačnici smo uspjeli skupiti snage i okrenuti utakmicu u našu korist.
Ponadao se Nazor da je njegova momčad ovom pobjedom otklonila barijere zvane “završnica utakmice” i da će u buduće mnogo mirnije, koncentriranije i ubojitije ući u završnicu. Imali su Zadrani u konačnici i veliku pomoć publike, koja se itekako probudila kada je “osjetila krv”.
– Pomoć publike nam je itekako potrebna i smatram da ju moja momčad zaslužuje. Nadam se da će nam ubuduće pomoći i u još većem broju – zaključio je Nazor.
Njegov suparnik na klupi Igokee Dragan Bajić bio je razočaran gubitkom bodova, ali ne pretjerano slomljen raspletom utakmice.
– Zadar je kvalitetna momčad i u Zadru je teško igrati kakav god roster da ima. Doživjeli smo poraz u utakmici koju je rješavala jedna lopta. Mnogo su nas koštali promašaji slobodnih bacanja u konačnici i promašeni ziceri. Nedostajao nam je i Edwards koji nam je jedan od ključnih igrača i prema kojemu mnogo završetaka naših akcija ide. Drago mi je što su moji igrači u susret ušli hrabro i da nismo u Zadru razočarali. Imali smo kontrolu veći dio utakmice, ali ipak u konačnici nismo uspjeli doći do bodova – kaže Bajić.