Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vladimir Gašpar sedmi na Svjetskom prvenstvu

13.11.2019. 06:30


Iako je tek na početku atletske karijere, Vladimir Gašpar, zadarski sportaš s invaliditetom, postiže odlične rezultate. Gašpar je postao poznat javnosti nakon što je lani na Europskom prvenstvu u Berlinu osvojio broncu, a jučer je nastupio u Dubaiju na WPA Svjetskom prvenstvu. U bacanju koplja, kategoriji F-41, Gašpar je osvojio sedmo mjesto s bačenih 34,83, što je sedam centimetara manje od hrvatskog rekorda, koji drži baš Gašpar.
– Hvala svima na podrški, a posebno treneru Ediju Stipiću. Ovo je za mene bio veliki izazov i zadovoljan sam – kaže Vladimir Gašpar, a i trener Stipić nije krio zadovoljstvo nastupom.


»Hvala svima na podršci, a posebno mom treneru Ediju Stipiću. Ovo je za mene bio veliki izazov i zadovoljan sam načinom na koji sam odradio natjecanje


Vladimir Gašpar




– Prije prvenstva imali smo cilj plasman među osam najboljih te hitac preko 34 metra. To smo i uspjeli ostvariti – ističe Stipić, koji je dodao da je natjecanje bilo izuzetno jako.
– Svakako treba naglasiti da je ovo bilo najveće natjecanje u povijesti bacanja koplja u ovoj kategoriji. Pobijedio je kineski natjecatelj koji je srušio svjetski rekord, a čak četiri natjecatelja bacala su preko 40 metara.
U takvoj konkurenciji, Zadranin je pokazao da ima perspektivu približiti se i onima najboljima.
– Ovo natjecanje je pokazalo da Vlado ima potencijal za velike stvari u vremenu koje je pred njim. Na ovom prvenstvu je bio na vrhunskom nivou, odlično se nosio s pritiskom, a istaknuo bih kako smo ovdje došli prikupljati iskustvo koje nam je potrebno.
Dodao je trener još jednu važnu stvar.


»Sada smo vidjeli gdje smo i da samo velikim radom možemo ići prema samom vrhu. Motiva nam ne nedostaje i već sada znamo što nam je činiti da budemo još bolji
Edi Stipić
– Sada smo vidjeli gdje smo i da samo velikim radom možemo ići prema samom vrhu. Motiva nam ne nedostaje i već sada znamo što nam je činiti da budemo još bolji – zaključio je Stipić.